Hoe bestaat het……. (2)

Door Lung Ruud
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: , ,
3 december 2023

Inmiddels is het 22 jaar geleden dat ik de Thaise T leerde kennen. Daarvan hebben we 10 jaar samengewoond en met haar heb ik een zoon van 20 jaar die nu 9 jaar bij mij woont. Met een gerust geweten kan ik vaststellen dat bij haar (nog steeds) niets is wat het lijkt. Lees het verhaal van Lung Ruud.

Ik kende eigenlijk geen Thai(se) anders dan die je weleens op straat, in een winkel of de toko -ik kook nog steeds graag- zag. Of het Thai waren wist ik ook niet precies, maar ze zagen er exotisch zuid-oost Aziatisch uit. Amandelvormige ogen, slank, prachtige benen, karamelkleurig en lang zwart steil haar, prachtig, schitterend, de meesten althans…..

Er was ooit één keer een Thaise bij mijn ouders op bezoek. Ik was toen een puber van jaar of dertien oud. Het was de vrouw van een neef van mijn vader. Deze was bij ons in het dorp -er woonde daar meer familie- op “tournee”. Neef B reedt in een grote Amerikaanse cabrio en kwam met z’n twee zussen en zijn Thaise vrouw langs.

Het was de tijd van mini, maxi, felgekleurde overhemden en wijde pijpen. De Thaise mevrouw kroop in, op en over neef B en noemde hem tirak. In een soort koeterwaals Thenglish spraken de vier met elkaar en hadden veel plezier. Dat was sanuk, zo zei de mevrouw. Er werd later heel wat afgeroddeld in de familie. De dames waren te bloot, dat was ook zo, maar voor een dertienjarige best geinig en -daarbij dempten de ouderen in de familie hun stemmen- zij!!! moest wel een h..r zijn, oei, oei, oei,…..

Ik koos in de massagesalon dus voor de dame die het meest contact met me zocht door me aan te kijken. Ze was, zo schatte ik, een jaar of dertig en dat bleek later aardig te kloppen. De allermooiste van de vier was ze niet, maar ik ging tenslotte ook voor het karakter…….. Ze stelde zich voor als T, later begreep ik dat dit haar nickname was. Haar echte, dat ervoer ik later, was heel wat exotischer en begon met een B. In een mengelmoes van vooral Thenglish vroeg ze wat ik wilde drinken en nam me mee naar boven…

Eenmaal boven in de massagekamer kwamen we in een vrij kale ruimte met een matras op de grond, gedempt licht en wat zachte Thaise muziek. T vroeg me hoelang ik wilde blijven en ik betaalde haar de prijs van een uur, zoals die op het “menu” in een a4 tje, aan de muur hing. T gaf me een handdoek en vroeg me te gaan douchen en zou zo terug zou komen met de na-am, dat was water zo leerde ik…….

Ik was me aan het afdrogen toen T er alweer was met het na-am water. Ze zei me alvast te gaan liggen op het matras en ging zelf douchen. Gewikkeld in de handdoek dook ik op de matras en even later was T daar ook en begon mijn voeten te masseren. Ze begon vragen te stellen over hoe oud ik was, of ik een vrouw had, wat voor werk ik deed, of ik al eens in Thailand was geweest en ik hield me wat op de vlakte en begon maar wat te vertellen over de uitgevallen tennisles en dat ik pas sinds kort weer in Haarlem woonde. Echt helemaal begrijpen deden we elkaar niet.

Nadat T m’n benen dubbelgevouwen had, over m’n rug was gelopen, m’n armen had omgedraaid en strakgetrokken, de rug en nek had gemasseerd vroeg ze me om te draaien. Het bleek dat T ook nog in een handdoek gewikkeld was en zei “me shy”……
Nog wat later begon T te vertellen hoe arm ze thuis waren, dat ze een zoon van 10 jaar had en eigenlijk in een Thais restaurant in Haarlem werkte, maar daar niet genoeg verdiende om de school van haar zoon te kunnen betalen en de familie te ondersteunen. Ik mompelde wat terug, want T was intussen bezig met de hoofdmassage en eigenlijk wilde ik daarvan genieten…

Intussen was het uur bijna voorbij en zei T dat ik me kon douchen. Zelf ging ze in een andere ruimte onder de douche. Ik kleedde me aan en gaf haar nog een tientje met de mededeling “voor je zoon”. Ze kuste het biljet, hield het met gevouwen handen tegen haar voorhoofd en zei “Kob Khun Kha”, “you nice man, hope to see you next time”.

Trap af, snoepje mee, tot volgende keer en daar stond ik weer buiten. Toch enigszins verward, maar ook lekker warm en best ontspannen. Op naar huis, nog een biertje en naar bed, heerlijk geslapen en de volgende dag op tijd weer op en naar de zaak….

Wordt vervolgd

1 reactie op “Hoe bestaat het……. (2)”

  1. Pieter zegt op

    Heel leuk, zie uit naar aflevering 20.. en voorgaande…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website