Dit bericht is met name interessant voor buitenlanders in Bangkok. Dankzij mijn zeer alerte vrouw, ontdekten we afgelopen maandag (20/12) dat er in het bekende “winkelcentrum” Asiatique the Riverfront aan de Chao Praya rivier wijk Charoen Krung/Bangkok, een groot nieuw vaccinatielocatie is opgezet. Dit bevindt zich dus in Asiatique, dat goed bereikbaar is met OV en met volop parkeergelegenheid.

De vaccinatie is ook voor buitenlanders. Geen afspraak nodig, geen voorregistratie, geen apps(Morchana of derg.), gewoon vrije inloop. Openingstijden 0800-1800 uur.

Toen ik dinsdag om 0800 uur kwam, waren er al ca. 100 wachtenden voor me. Gehandicapten/geïndiceerde en ouderen kregen voorrang. Toen ik om 10.00 uur klaar was, was het al veel veel drukker. Dus kom vroeg. De vaccinatie is gratis, ook voor buitenlanders, maar neem wel je paspoort en certificaten van eerdere vaccinaties mee. Ik kwam voor een booster van Pfizer, maar ik meen vrijwel zeker, dat je ook een 1e of 2e vaccinatie kunt halen.

Zelfs voor flesjes water (ook gratis) wordt overvloedig gezorgd. Na afloop kreeg ik ook een vaccinatie certificaat (nadien zag ik wel typefoutje van geboortejaar). Prachtig toch? Gratis (dus ook ideaal voor mijn landgenoten) en alles geregeld in een strak, haast militaristisch (in de goede zin van het woord), schema. Ik moest toen ook met een glimlach, aan mijn militaire dienstplicht terugdenken.

Helaas heb ik geen zekerheid of men ook andere vaccins dan Pfizer (Astra, etc) kunt krijgen. Enig minpuntje is dat alles in Thaise taal geschied.

Meer info telefonisch: 02.353.9621 (Lerdsin Hospital (Bang Rak). Omdat ik vanaf nu een weekje zonder internet zit, kan ik zolang helaas niet op vragen reageren.

Ingezonden door Haki

20 reacties op “Gratis Covid vaccinatie in Bangkok (lezersinzending)”

 1. chris zegt op

  Ja, dat is nog eens wat anders dan de stricte regelingen in Nederland zoals een afspraak maken, en alleen prikken via de GGD en een enkele huisarts.. Ik snap niet dat dat in Nederland zo moeilijk gaat..
  In Udonthani zijn er verschillende inloop vaccinatie plaatsen en omdat er zoveel zijn is het eigenlijk nooit druk. In het kleine dorp waar ik nu woon (700 mensen) komt de vaccinatietrein naar je toe. Een paar dagen tevoren waarschuwt het dorpshoofd elke morgen dat vaccineren zal plaatsvinden. Men kwam hier twee achtereenvolgende dagen. Gepiept….

  • Cornelis zegt op

   Met dat ‘moeilijke’ vaccineren in NL valt het nogal mee, chris. In NL was al een groot deel van de bevolking van een 2e vaccinatie voorzien toen Thailand pas op gang begon te komen.

 2. Wayan zegt op

  Gisteren mijn booster gehad ( Moderna) in Mahasarakham
  We waren vroeg maar toch al 200 wachtende voor ons.
  Gratis en met twee uur stonden we weer buiten.
  Erg goed georganiseerd

 3. ingrid zegt op

  Heel goed.Is iets dergelijks ook in Phuket al bezien?

 4. ingrid zegt op

  bezien=gezien

 5. Gust zegt op

  Gratis booster ook voor toeristen ?

 6. Marcel zegt op

  Ik geloof niet dat je zomaar naar Asiatique kan gaan zonder registreren via AIS-DTAC etc
  Heb heel het internet afgezocht en kan er niks van vinden
  Dus dat zou een hele gok zijn om daar naar af te reizen en met lege handen terug te keren
  Het zou toch ergens vermeld moeten staan

  Marcel

  • Ger-Korat zegt op

   Wat heeft een telefoonprovider te maken met vaccinaties, was het al een paar keer eerder tegengekomen in reacties en begrijp dat niet.

  • Marcel zegt op

   Sawadee Krab Marcel,
   Ik zoek ook al overal op internet, maar ik kan ook niks van Asiatique Mall dat je daar zomaar heen kan gaan zonder afspraak. Ik ga proberen bij Grand Central Bang Sue station.
   Marcel
   Bangkok

   • Marcel zegt op

    Ik ga morgenochtend.Het is mogelijk

 7. Ton zegt op

  Ben erg benieuwd naar booster mogelijkheden in Chiang Mai? Heeft een van de lezeressen of lezers daar ervaring of bekendheid mee?

  • teun zegt op

   Ton,
   Ik begreep, dat de generaal heeft verordonneert dat booster na 3 maanden (ipvp 6 maanden) gehaald moest worden.
   In McCormick-hospital (waar ik 2 x pfizer kreeg; 2e medio september jl) keek men of men water zag branden toen ik kwam informeren naar booster.Ik moest maar contact opnemen met Chiangmai Health Office. Nou dat is bijna onmogelijk.

   Dus ik naar klein ziekenhuis hier in de buurt. Daar werd gezegd dat booster in het algemeen nu na 3 maanden wordt gegeven. Alleen voor Pfizer en Moderna geldt 6 maanden. Want die zijn kennelijk wel bestand tegen Omicron……
   Conclusie: ik heb nog geen booster-optie gevonden in Chiangmai, helaas..

 8. Roland - J zegt op

  Morgen 23 , 24 , 27 , en 29 , 30 December gratis Booster in Eastern National Sports Training in Chaiyaphruek 2 in Pattaya , en ook voor Farang en het is Gratis . Paspoort en Certificaten van eerdere Vaccinaties ook meenemen .

  MVG , Roland – J

 9. Frits zegt op

  Ben zelf 2 weken geleden in Bangsue Grand Station binnen gelopen. Geen afspraak gemaakt. Een uur later (inclusief 30 minuten observatie na de prik) stond ik weer buiten met een Pfizer booster prik in mijn arm.

  Had mijn paspoort en het bewijs van mijn eerste twee Pfizer vaccinaties in mei/juni in Nederland meegenomen. Ik ben 60 jaar.

  Heb een non-O-A visum. Ik weet niet of het ook met een touristenvisum of visa free entry kan, maar ik dacht niet dat er heel grondig in mijn paspoort werd gekeken.

 10. Marcel zegt op

  Mijn vrouw heeft gebeld met Asiatique en heeft te horen gekregen dat dit mogelijk is t/m 28DEC
  Iedereen kan dit doen.
  Morgen 23 , 24 , en 26 December gratis Booster in en ook voor Farang en het is Gratis . Paspoort en Certificaten van eerdere Vaccinaties ook meenemen .
  Dus dat word vroeg op en hopen dat dit echt zo is.Ik ga ervoor met de Railway Train dan MRT + boot
  Duimen

  • Marcel zegt op

   Vandaag bij vaccinatie locatie Grand Bang Sue station geweest en informatie gekregen over de 3e Boost vaccinatie prik en de Thaise Doctor vertelde mij dat er tenminste 6 maanden moet tussen zijn sinds je laatste prik, dus ga begin Januari terug naar Grand Bang Sue station. 3e prik mag ik kiezen tussen Moderna of Pfizer en deze is gratis.

   • Cornelis zegt op

    6 maanden was tot voor kort ook de vereiste tijdsuur tussen de 2e en 3e prik in NL, maar is teruggebracht tot 3 maanden.

 11. Sonnyfloyd zegt op

  Heeft het als Nederlandse toerist zijnde zin om de boosterprik nu in Thailand te laten zetten en klopt het dat je deze niet in je vaccinatiepaspoort of (gele boekje) kan laten bijschrijven in Nederland? Zo niet dan wacht ik wel tot ik terug bn in Nederland en hem dan daar haal…

  • fred zegt op

   Een vriend van me Belg is in TH 2X gevaccineerd. Hij had gedacht dat het omzetten van zijn TH vaccinatie een fluitje van een cent zou zijn in B. Niets bleek minder waar. Zijn huisarts wou er niet aan beginnen was niet echt op de hoogte en had een probleem met de lotnummers van de vaccins.

   In het vaccinatiecentrum kreeg hij alleen te horen dat hij best een nieuw vaccinatieparcours begon en dat dan alles zou worden geregistreerd.
   Dat heeft hij dan maar gedaan zodat hij nu 4 prikken heeft gehad op goede 3 maanden tijd. En binnen
   3 maanden moet hij terug voor een boosterprik anders komt zijn CST te vervallen. Dat maakt dus 5 inentingen op 6 maanden. Of dat al dan niet schadelijk is voor de gezondheid laat ik in het midden maar dat schijnt voor de huidige beleidsmakers het minste van hun zorgen te zijn.

 12. Marcel zegt op

  UPDATE BOOSTERPRIK ASIATIQUE
  Vandaag vroeg in de ochtend geweest en mijn paspoort en de 2 vorige vaccinaties (NL) laten zien.
  Duurde toch wel zon 4 uren.Om 12.00 had ik mijn boosterprik Phizer met een certificaatje en QR
  Was het toch wel waard en dat voor de prijs van zero
  Nu afwachten of ik een beetje (of veel ) ziek word,,,maar het zir erin.
  Dus mensen die nog willen gaan kunnen morgen terecht zonder afspraak maar wel met min 4 maanden ertussen.
  Ook voor je 1e of 2e prik kun je gaan.Ca 7 buitenlanders waren er ook
  Succes


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website