Ik ben Ed (62) en woon sinds juli 2006 in Thailand. Heb vorig jaar de ziekte Necrotizing Facaiitis overleefd. Levensbedreigende vleesetende bacterie ziekte die heeft geresulteerd In 2 been amputaties.

Uit noodzaak ben ik een GoFundMe gestart om enerzijds ze weer vooruit te komen, maar tevens meer aandacht te vragen voor deze zeer gevaarlijke ziekte. In algemeen is er een overlevingskans van slecht 40% wereldwijd.

Bijgaand de link naar een YouTube filmpje met uitleg over de ziekte en mijn GoFundMe project.

Ingezonden door Ed Olieslagers

https://gofund.me/fcce6e4d

9 reacties op “De ziekte Necrotizing Facaiitis (lezersinzending)”

 1. Ed Olieslagers zegt op

  Een kleine maar belangrijke aanvulling:

  De bacterie leeft op onze huid.

  Door een klein wondje door scheren of een muggen steek zoals in mijn geval, kan deze bacterie het lichaam binnendringen en vervolgens zeer snel tot levensbedreigende situaties leiden!

  • pw zegt op

   Hoe miniem een wondje ook is, in mijn geval ontsteekt het altijd direct.
   Het zal wel met de tropen te maken hebben.

   Daarom heb ik advies van een kennis ter harte genomen en ben ONMIDDELLIJK na de beschadiging de anti-biotica-zalf Fucidin gaan smeren. Het wondje ontsteekt dan niet en geneest snel.
   Fucidin is bij elke apotheek te krijgen en is niet duur. Van harte aanbevolen!

   • Ger-Korat zegt op

    Je gaat je toch niet na elke scheerbeurt of als je ergens een wondje oploopt je insmeren. Het is net als vele andere ziektes en aandoeningen niet te voorkomen alhoewel alcohol, roken en overgewicht meespelen lees ik in Wikie, kijk daar heb je meestal de reden van meerdere ziektes en aandoeningen. Levensstijl en gezond leven dan heb je al een streep voor, betekent niet dat je iets niet zou kunnen krijgen of overkomen maar je verlaagt de kans erop wel met een veelvoud. Ter herinnering maar even longkanker, 90% zijn rokers en 10% zijn niet-rokers en van die laatste zijn er nog vele meerokers. Dus meer dan 90% minder kans . En zo werkt dat met veel ziektes en aandoeningen.

    • Johnny BG zegt op

     @Gert,
     Dit is zelf verklaarde wijsheid en met gezond leven een streepje voor hebben zand in de ogen gooien.
     Mijn genen hebben meegegeven dat ik met gemak grote schaaf- of snijwonden in TH kan oplopen zonder er doodziek van te worden terwijl er geen sprake was van een schijf van vijf leven.. Een kennis van mij niet rokend en niet drinkend snijdt zich in de kroeg in NL aan een gebroken glas en is 5 dagen later gaan hemelen.
     Ongelukjes zitten in een kleine hoek maar kunnen grote gevolgen hebben en ook als je een gezondheidsfreak bent. Te steriel is gewoon niet goed maar wie snapt dat nog? Er is ook nog zoiets als evolutie waar ze over 200 jaar wat aan hebben. Het zijn de kinderen van de toekomst maar veel mensen willen daar niet mee bezig zijn want je leeft in het nu………..

 2. eugeen zegt op

  Blijkbaar een verschrikkelijke ziekte. Ik lees bij uw gofund “het dekken van hospitaalkosten”. Was jij in Thailand zonder verzekering? Of dekt de verzekerig dat niet?

 3. Ed olieslagers zegt op

  Doordat mijn zwembad bedrijf in Thailand het door Covid niet heeft overleefd en dus niet meer verzekerd was kwamen alle kosten voor mezelf.
  Daarnaast is het onmogelijk (alle bewijzen aanwezig) om terug te keren naar Nederland.

  Dus naast het opnieuw opstarten van bedrijf deze aktie.

 4. Ruud zegt op

  Is dit meer een tropische ziekte of komt deze wereldwijd voor ?

 5. Ed Olieslagers zegt op

  Komt wereldwijd voor. Ook In NL.
  Overlijdens graad 40%

  Kwetsbaar:
  Suikerziekte
  Cellulitis

  Klein sneetje van scheren, muggebult…
  Alles kan het veroorzaken!

 6. Ed Olieslagers zegt op

  https://www.gelderlander.nl/familieberichten

  Toevallig staat er vandaag een artikel In de Gelderlander over deze ziekte!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website