Zoals ieder jaar gaan mijn echtgenote en ikzelf een tijdje naar Thailand. We zijn nu 12 jaar gehuwd en in de loop der jaren werd het bijna een routine om visa en al wat erbij hoort aan te vragen. We gingen elk jaar voor een zestal weken.

Verleden jaar was het iets moeilijker, toen moest je een COE hebben, een certificate of entry, maar dat ging relatief vlot. Veel papieren maar na een beetje zoeken en veel lezen en leren op Thailandblog lukte dat toch. We zijn dan ook voor 3 maanden geweest (Non immigrant O). We hebben ondertussen ginder grond gekocht en een huisje gebouwd, dus we weten waarnaartoe. Het geeft tenslotte wel wat voordelen als je een Tabiaan Baan hebt. Maar dit jaar was het een beetje, geen klein beetje, moeilijker.

Hier mijn verhaal. We wilden op 9 februari voor 7 maanden naar Thailand afreizen via Doha (Qatar). Vliegtickets en hotelbooking voor Phuket Sandbox op 13 januari. Visum aangevraagd op 14 januari, visum bekomen op 19 januari. Weinig problemen.

Op 20 januari heb ik de eerste Thailand Pass aangevraagd en dit met het mailadres dat ik altijd gebruik, een hotmailadres. Dat ik een bevestiging van ontvangst van de aanvraag moest ontvangen wist ik niet, ik kreeg er ook geen. Het aanvragen van de Thailand Pass vraagt wel enig tik, mail, scan en ander werk. Je moet heel veel uploaden (scan van paspoort, vliegtickets, verzekering, vaccinaties, hotelreservatie) Na enkele dagen las ik op Thailandblog dat je een Thailand Pass beter niet vroeg via Hotmail, dat daar problemen mee waren.

Op 26 januari heb ik dan opnieuw een Thailand Pass aangevraagd via Gmail, enkele minuten later kreeg ik een ontvangstbevestiging en een accesnummer zodanig dat je het verloop van uw aanvraag kon volgen. Op 29 januari kreeg ik de melding dat mijn aanvraag niet bestond. Dezelfde dag een nieuwe Thailand Pass gevraagd, vijf minuten later ontvangstbevestiging en een nieuw accesnummer. Op 2 februari opnieuw een bericht met de melding dat mijn aanvraag niet bestond. Op 3 februari nogmaals een Thailand Pass aangevraagd, bijna onmiddellijk een accesnummer. Kort daarna kreeg ik een bericht dat mijn hotel een bevestiging van PCR-tests moest afgeven.

Het zit zo, je moet twee PCR-testen reserveren in Thailand (best één bij aankomst op de luchthaven en één op de vijfde dag in uw hotel), het hotel dient een betalingsbevestiging te krijgen van uw PCR-reservaties en die moeten dat doorsturen binnen de 30 uren naar Phuket Thailand Pass (onwetende ik). Dezelfde dag heb ik dat dan ook gedaan en alles (betalings- en reserveringsbewijs) naar het hotel gestuurd. Ik kreeg onmiddellijk bevestiging van het hotel dat ze dit binnen de 24 uren zouden doen. Helaas, op 7 februari (2 dagen voor afreis) om 7 uur ’s morgens kreeg ik een bericht dat mijn (onze) Thailand Passes waren geweigerd REJECTED, en dit omdat het hotel de PCR-reserveringen niet binnen de 30 uren had opgestuurd. Contact opgenomen met het hotel en daar veel sorry’s gekregen maar wat ben je daar mee.

Om 10.30 uur heb ik toen in plaats van een Phuket Sandbox een Test & Go Thailand Pass aangevraagd, bij deze heb ik zelf ALLE gegevens doorgestuurd en wonder boven wonder, om 13.09 uur kregen we de “aproved” Thailand Pass. We kunnen nu naar Thailand met een ééndagsquarantaine, twee PCR-test ter plaatse. Deze morgen (7 februari) hebben we een PCR-test laten nemen en nu maar hopen dat deze negatief is (voor één keer dat we moeten negatief zijn).

We hopen op een goed verloop, misschien heeft een of andere lezer baat bij dit stukje avontuur, ook dat behoort bij de reis.

Ingezonden door Jean Pierre

6 reacties op “De hindernisbaan naar onze droombestemming, dit jaar toch (lezersinzending)”

 1. Christiaan zegt op

  Bedankt Jean Pierre. Het kan zeker van nut zijn. Maar in Thailand weet je maar nooit. Alles kan zo weer veranderen.

 2. PEER zegt op

  Chapeau Jean Pierre,
  Dat je je door dit dichtbegroeide bos van allerlei wetjes en regeltjes hebt weten te wringen.
  Én dat het uiteindelijk je is gelukt.
  Welcome to Thailand

  Ikzelf ben iets eerder vorige maand in Thailand gearriveerd.
  Maar heb de hele santemekraam uitbesteed aan Thailand Travel in Rotterdam en Ingrid, Raymond en Ralph hebben met veel geduld én professionaliteit gezorgd dat álles in kannen en kruiken was, zodat ik met ‘n gerust hart op Schiphol kon vertrekken naar Thailand.

 3. Nonkelwin zegt op

  Ja hoor Jean-Piere, wij vinden dit zeer nuttig. Zeker als je, zoals ik, behoort tot de categorie “twijfelaars” die alle administratieve rompslomp om Thailand binnen te geraken eigenlijk toch wel fel overdreven vindt.
  Ik vind het correct dat er veiligheidsmaatregelen bestaan om de corana verspreiding in te dijken, maar ik wacht liever tot men in Thailand dezelfde regels toepast als zijn buurlanden, Cambodja, Singapore, Malaysia en misschien nog wel enkele andere.
  Maar goed voor jullie, dat alles dan toch nog is goedgekomen.
  Geniet er maar dubbel en dik van.

 4. José zegt op

  De aanhouder wint!!
  Het zal zeker de moeite waard zijn, wanneer je er eenmaal bent, valt alle stress weg. En kun je heerlijk gaan genieten hier van jullie plekje!
  Veel plezier!

 5. Theo zegt op

  Stressen! Om die reden hebben wij voor onze reis naar Samui op 12 dec jl. alles in handen gegeven van Traveldocs. Kost natuurlijk wat, maar waren daar erg content over.

 6. Henri zegt op

  Jean Pierre bewondering voor je doorzettingsvermogen. Eerste dag test en verplicht verblijf hotel. Dan vier dagen vrijheid. Vervolgens dag 5 hotel verbonden aan ziekenhuis en test. Het zal je maar gebeuren dat intussen een Thai of een andere tourist je besmette. Positieve test, dan ziekenhuis 10 dagen jij en je vrouw kosten minimaal 200.000 thb. Dus je bent er nog niet helemaal. Ik leef met je mee voor een goede afloop, over een maand of 5 ben ik zelf aan de beurt voor dit geldmakende project.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website