Beste lezers,

Ik hoor hier altijd over koersen, wat banken in Nederland rekenen en hier in Thailand. Misschien is het een tip om veel goedkoper je geld via transfer over te maken.

Ik zal de link toevoegen en misschien kunnen er mensen er hier hun voordeel mee doen: transferwise.com/

Ik heb er met succes al gebruik van gemaakt.

Met vriendelijke groet,

Lub

No votes yet.
Please wait...

25 reacties op “Lezersinzending: Bespaar op bankkosten bij het overmaken van geld naar Thailand”

 1. johan zegt op

  Nou net voor de gein ook even geprobeerd en voor 1000 € krijg je 38.400 bht, wanneer je zoals ik gisteren dit cash omwisselde bij een goed kantoortje (wel even zoeken en vergelijken) in Bangkok kreeg je bijna 39.000. Conclusie cash omwisselen blijft het voordeligst.

  • Harold zegt op

   Een dag verschil is thans al bijna niet te vergelijken, gistermorgen gemiddelde koers 39.15 , smiddags 38.83 en vanochtend 38,63

 2. Rob Piers zegt op

  Denk ook even aan de kosten (dus naast de koers), je betaald nl. voor 1.000 Euro € 9,90 te betalen aan Transferwise.

 3. rik zegt op

  Geld omwisselen is de beste optie, maar als je in Thailand woont heb je weinig euro’s op zak…

 4. danny zegt op

  Bij de ing betaal ik 6 euro transfer kosten en hier bijna 10 euro!
  zij hanteren verder dezelfde koers.
  maar cash is en blijft het voordeligst ongeacht de dagelijkse wisselkoers

  • Leo Th. zegt op

   Qua transferkosten heb je gelijk maar dezelfde koers wordt niet gehanteerd. De ING gaat uit van de middenkoers maar wel met een koersmarge. Op de ING-site kan je zien wat de gehanteerde koers van de afgelopen 30 dagen is geweest en op 8 januari was de koers voor 1 overgemaakte euro 37,88 Bath.
   Daarbij rekent de ontvangende bank in Thailand ook nog wat kosten. ABN-AMRO berekent buiten de transferkosten een koersopslag van 1,5%. Transferwise lijkt dus voordeliger. En natuurlijk levert contant geld wisselen het meest op maar daar ging het hier niet over. Het ging erom om vanuit Nederland geld over te maken naar Thailand.

  • Jan VC zegt op

   Argenta rekent niets aan. De euro’s worden aan de dagkoers overgemaakt. De bank hier geeft mij nog enkele dagen om te beslissen wanneer het geld moet gestort worden.
   Groetjes,
   Jan

 5. pawarana zegt op

  ik wil geld over maken naar Thailand ZONDER via de bank en zonder registratie met paspoort/rijbewijs hier in Nederland, uiteraard moet die persoon in Thailand wel zich identificeren.

  • greyfox zegt op

   Ik zit te denken aan Western Union maar ben niet zeker van “zonder registratie”. Wordt steeds moeilijker ivm. witwas.

 6. Aad zegt op

  Het goedkoopste wat ik heb gevonden is de combinatie abn/bangkok bank.
  Abn hanteert als enige een vast tarief van 5,50 euro zonder procenten. Dan krijg je ook netjes de middenkoers. De Bbk rekent 200B. Dus hoe meer per keer je overmaakt hoe goedkoper het is. De overboeking duurt ca 3 werkdagen
  Wel nog even checken svp.

  • Leon zegt op

   Hoi Aad je vergeet er alleen bij te vertellen, dat de Bangkok Bank ook nog eens 15,00 berekend.
   Ik betaal via ABN in totaal 20,50 voor elke normale transactie.

  • Erwin zegt op

   Klopt, ik doe het al jaren zo, je weet waar je aan toe bent. Heel duidelijk en snel overgeboekt.

 7. Leo Th. zegt op

  Goede tip, Lub. Je schrijft dat je op deze wijze al geld hebt overgemaakt naar Thailand, zou je nog kunnen mededelen hoe lang het duurde voordat het geld op de Thaise rekening was bijgeschreven? Alvast bedankt, Leo.

 8. Jeroen zegt op

  Lijkt vooral nog een goedkope manier om geld over te maken. Gisteren (8 jan. 2015) toevallig uitgezocht hoeveel het kost om 100.000 THB te kopen:

  RABOBANK: € 2896,58
  ING : € 2833,12
  GWK: € 2969, 72
  ABN: € 3086,71
  TRANSFERWISE: € 2,597.29

  Dit scheelt toch aanzienlijk t.o.v. de Nederlandse banken.
  Er zal vast nog een addertje onder het gras zitten.

 9. kwaipuak zegt op

  Beste Johan,

  Heb net effe op megarich gekeken. En daar krijg ik 38,22 bij BKK bank. ( mijn bank in Th.) Bij transferwise krijg im 38,4 zoals je zegt. Dat is al weer 200 baht op 1000 euro. Daar komt ook nog eens bij dat ik bij de ABN 5,50 (ook goed 200 baht) moet betalen voor een buitenland overboeking. (Let op, doe dit wel met de kosten voor de begunstige. Anders is het nog meer. Zorg ook dat het juiste BIC adres van je bank in Th hebt, ook dit kost weer meer geld als je het niet hebt.) En dan heeft de BKK bank ook nog eens kosten. Geloof dat het 10 of 12,50 is. (ook weer 400a500 baht. Misschien is er iemand die precies weet hoeveel het is..) En daar komen de provisie kosten nog is een keer over heen. Dus je bespaard al gouw 25 euro met transferwise denk ik zo. Ga et de volgende keer ook maar is gebruiken. En ja natuurlijk geld wisselen is natuurlijk het voordeligste. Dit moet je doen bij Linda exchange op Phradipat road. (BTS saphan kwai, even zuidelijk lopen en dan rechts.

  Met vriendelijke groet,

  Kwaipuak

 10. tonymarony zegt op

  IK wil het nog graag een keer uitleggen aan iedereen die internet bankiert , als je voor 4 uur nederlandse tijd dus even goed opletten hier om voor wintertijd 10 uur in de avond het geld over maakt staat het de volgende morgen op je bankrekening in Thailand ( S.C.B. Bank ) en de kosten zijn 5.50 euro en niets meer bij de ABNAMRO bank kosten word van u bank rekening geboekt , en nog nooit problemen gehad.,

 11. Eddy van Someren Brand zegt op

  Hels moet ik er mee eens zijn ,dat Transferwise de beste optie is,ik maak er vele malen gebruik van ,naar USA ,Thailand en Indonesia.

  1) hoogste koers en laagste kosten ( ik heb zowel de ING alsook ABNA )

  2) de ontvanger krijgt een mailtje om aan te geven waar,wanneer per bank of cheque en OF hij/zij het geld wil hebben .

  3) de opdrachtgever wordt continue dagelijks per mail op de hoogte gehouden , en … als de ontvanger te lang op zich laat wachten ,vraagt Transferwise of je het bedrag terug wil of wat anders ( zoals even een paar dagen wachten )

  4) afzender en opdrachtgever krijgen bericht ,op welke dag en HOE LAAT het geld aankomt !!!!

 12. Aad zegt op

  Dag Eddy,
  Dat klinkt goed! Wil je ons eens een kostenberekening/tijd aangeven voor een overboeking van zeg maar 500 en 500 euro naar Thailand en de eventuele kosten/tijd van een overboeking van NL naar Transferwise?

  mvrgr

 13. Aad zegt op

  Sorry Eddy dat moet zijn 500 en 5000 euro

 14. Aad zegt op

  Dag Leon,
  De BBK rekent mij 200 Bt. Hier zit ergens ites niet inorder. Kan het zijn dat je het geld op je vreemde valuta rekening laat overmaken want dan rekent de BBK 1% maar niet als je het naar je rekening courant laat overmaken?

 15. NicoB zegt op

  De Ing rekent 6 euro, kies voor share, overboeking van euro’s en Bangkok Bank rekent 0,25 % met een minimum van 200 en maximum van 500 bath. De gehanteerde omrekeningskoers bij Bangkok Bank staat op hun website. Na bijschrijving volgt indien je dat geactiveerd hebt een sms van de Bangkok Bank. De duur van overschrijving is 1 dag, mits overgeboekt voor 4 uur ‘s middags in NL. M.i. de voordeligste, koerscontroleerbare, snelste en klantvriendelijke methode.
  NicoB

 16. Leo Th. zegt op

  Hallo Lub, Gisteren (20/1) en vandaag was het niet mogelijk om via Transferwise geld naar Thailand over te boeken. De Thaise Bath komt niet meer voor in het rijtje met valuta’s. Heb jij dat wel vaker meegemaakt en is dat van tijdelijke aard, voor zover jij dat weet? Hoop dat je reageert, groeten, Leo

 17. kwaipuak zegt op

  Hallo,

  1 euro is nu 37,6950 baht! in een maand dus 1 baht minder Gaat weer lekker!
  Wat een doorn in het oog is die euro toch!
  Dacht laat et effe weten. 😉

  Groetjes.

  • Johan zegt op

   Nou was het maar zo’n feest 28 december aangekomen en kreeg toen nog bijna 40 (39, 8 of zo) nu vandaag na twee dagen van lichte stijging weer gedaald naar 37, 5, dat scheelt dus dik 2 baht per (pl)Euro(p). Vorig zelfde periode geweest kreeg ik de eerste dag nog 45 baht deze zakte echter binnen een paar dagen als een ouwe onderbroek waarvan het het elastiek kapot is.

  • Soi zegt op

   @kwaipuak: Valt allemaal wel mee. Zou zonder de Euro, en met de NL-florijn en de D-mark,ook zijn gebeurd. Enkel de Swiss Franc doet het goed, geholpen door kunstgrepen.
   Een jaar geleden, januari 2014, stond de euro op ruim 44,19 (Bkb 24jan). Die koers schommelde naar beneden en staat vandaag op 37,23 (Bkb) Gemiddeld over de afgelopen 13 maanden ontvingen we voor elke euro ten de 42 baht aan. Vlgs mijn data: 41,993. Naar mijn idee niet slecht. Of deze gem. koers in 2015 ook kan worden gehaald is afwachten. De berichten zijn somber. Voorspeld is op dit blog dat eind dit jaar de euro 1:1 komt te staan met de Us-dollar. Vandaag doet die 32,15. Als dat zo is gaan we nog een eindje zakken. Doorn in het oog? Dat gaat plukken worden voor je!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website