In de 25 jaar dat mijn vrouw en ik in Pattaya komen, elk jaar twee maandjes, hebben we al heel veel veranderingen (of verbeteringen) gezien.

Zo is de afgelopen twee jaar de avondmarkt vernieuwt, een groot metalen dak boven de hele markt en keurig betegelde kraamtjes aan weerszijden van de 4 (wel 150 meter) lange paden. Aan het einde hiervan zijn eetstalletjes onder constructie.

Alleen zijn enige heel belangrijke dingen vergeten: er is geen enkele nooduitgang meer in geval van brand, je kunt alleen door een van de 4 smalle ingangen naar buiten ….

De achter uitgangen, vroeger aan het einde van de paden, zijn compleet dichtgemetseld en op de muren nog eens met grof gaas hermetisch afgesloten. Tevens zijn de zij uitgangen verdwenen door aan die zijde een aan een gesloten rij cafe’s te plaatsen.

Als hier wat gebeurt is de ramp niet te overzien en zal een herhaling zijn van de grote hotelbrand op Jomtien, waar alle nooduitgangen waren geblokkeerd, terwijl nooduitgangen die op de markt helemaal niet aanwezig zijn.

Ik vraag me werkelijk af hoe zo’n constructie het bij de brandveiligheid inspectie het heeft gehaald….

Ingezonden door Henk


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Avondmarkt in Pattaya: hoe zit het met de brandveiligheid?”

 1. Gringo zegt op

  Brandpreventie heeft kennelijk geen prioriteit in Thailand.
  Lees mijn verhaal “Brandpreventie in Thailand” van 11 augustus 2011 nog maar eens, nog altijd actueel!

  • Khun Peter zegt op

   Hierbij de link: https://www.thailandblog.nl/dagelijks-leven-in-thailand/brandpreventie-thailand/

 2. Henk J zegt op

  Brandveiligheid is op vele plaatsen niet of nauwelijks aanwezig.
  Het valt op dat ondanks dat er op veel plaatsen nog gekookt wordt op houtskool of gasflessen er nergens voorzorgsmaatregelen genomen worden.
  Tijdens de jaarwisseling bv in Hua Hin worden er op het strand de geluksbalonnen opgelaten. Vele komen terecht tussen het publiek.
  Aan het eind van de avond moet iedereen door de nauwe doorgang weer terug naar het centrum.
  De doorgang is klein daar het halve pad vol staat met motorbikes. Indien hier iets gebeurt is de ramp ook niet de overzien. Hulpverleners kunnen er ook niet door.
  Het moet een kleine moeite zijn om het pad leeg te maken voor voetgangers.
  Veiligheid op meerdere vlakken is ver te zoeken.
  Roken op een benzine station is ook gewoon.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website