Printer & toebehoren

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: ,
2 januari 2011

In juni 2009 kocht ik voor mezelf een nieuwe printer bij ‘Computer Plaza’ te Chiang Mai. Ik besluit het toch maar op te wagen een inktreservoir op deze printer te laten plaatsen. Mijn vorige printer was een Lexmark, met cartridges. De cartridges moesten om de haverklap vervangen worden. Ik heb ze één keer laten vullen maar de kwaliteit was beduidend minder. Dus er nu maar voor gekozen om deze op lange termijn te vervangen door een zelf bij te vullen tank met de vier kleuren.

De verkoopster die me helpt is bijzonder handig, spreekt redelijk Engels en zegt dat ik mag kijken hoe ze het werk uitvoeren. Ze boren een gaatje in de cartridge en brengen er een slangetje in aan. Ze ontluchten het systeem nadat ze de inkt hebben gevuld en maken enkele prints en leggen uit dat in de software een programma is om af en toe de “kop” te reinigen.

Tot dusver geen probleem, de Canon Pixma werkt goed en is zuinig in inkt verbruik. Enkele dagen geleden ga ik weer eens aan de slag en wil wat uitprinten. De eerste lukt goed en de tweede en daarna volgende zijn blanco. De printer geeft in Thai, wat mijn vrouw voor mij vertaald, dat er te veel inkt is in de cartridge? Nu ben ik handig genoeg en laat de er wat inkt uit beide wegvloeien en probeer opnieuw te printen.

Er komt nog een melding extra er bij dat ik het verkooppunt moet contacteren om verder te kunnen werken. Dus dan maar richting “shop”gegaan en daar natuurlijk met open armen ontvangen! Dezelfde verkoopster/eigenares van de winkel nam de printer in ontvangst en vroeg wederom even mee te kijken. Zelfde foutmelding en het antwoord was dat er maar 2.000 kopieën kunnen gemaakt worden met deze reeks van Canon. Het ging mij 200 baht kosten om een nieuwe reeks van 2.000 kopieën te kunnen maken. Ze gebruiken een programma en passen de chip van de printer aan.

Al met al inclusief verplaatsing was ik twee uurtjes onderweg en kon opnieuw werken en printen. Dit alles speelde zich af op kerstdag 25 december. Misschien had ik Nederland en België de printer naar de winkel moeten brengen en dan na 14 dagen antwoord krijgen dat hij niet hersteld kan worden. Natuurlijk gaan velen zegen dat ze bij Canon “boeven” zijn. Dat is misschien wel waar, maar waar krijg je zulke snelle en uitstekende service in België of Nederland?

Happy New Year 2011!

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Printer & toebehoren”

 1. Joseph Jongen zegt op

  Eerder schreef ik op Thailandblog een verhaaltje onder de kop “Het einde van de inkt”. De betreffende verkoopster vertelde mij destijds dat de cartridge niet het eeuwige leven had en vanwege verstopping toch eenmaal per jaar vervangen moest worden om een goede doorstroming van de inkt te garanderen.

  • Henk zegt op

   Ja Joseph, het zij zo, werk al twee jaar met een Canon printer met zij tanks, werkt uitstekend en zeer zuinig, maar na veel printen, vooral veel foto,s, beginnen er strepen te komen, dan een cartridge vernieuwen, en alles werk weer correct, een goede oplossing voor die te dure originele cartridges, en tegenwoordig hier in Korat in de shopping Mall,al kant en klaar te koop.

 2. wimol zegt op

  ik heb een lexmark 2600 en had ook het probleem van snel te moeten vervangen en toen heeft men mij verteld als je de cartridges neemt met een
  “A” achter het nummer van de cartridge je deze zelf kan bijvullen.Nu ben ik ong.een jaar aan het printen met een set ,de vulling koop ik in korad in den
  IT SHOP en dat scheelt wel in prijs.

 3. peter69 zegt op

  hai,
  onze printer leek ook stuk en niet te repareren, ja alleen nakijken koste al €45
  voor 2tientjes meer heb je een nieuwe met nieuw inktpatronen.
  nu blijkt dat je hem gewoon altijd aan moet laten staan ivm automatisch reinigen
  van tijd tot tijd.
  nu werkt hij zonder problemen, zolang er uiteraard inkt in zit.
  greetz peter

 4. f.franssen zegt op

  Ik heb hier eenprinter HP 5940. HP zou je zeggen worldwide maar niet hier.

  De cartidges nr. 339 (zwart) en 343 (kleur) zijn hier niet te krijgen..

  Iemand een idee?

  Bij voorbaat dank !

  Frank


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website