Je maakt van alles mee in Thailand (232)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Leven in Thailand, Lezersinzending
Tags: ,
18 april 2022

In de serie verhaaltjes, die wij plaatsen over iets bijzonders, grappigs, merkwaardigs, ontroerends, vreemds of gewoons, dat lezers in Thailand hebben meegemaakt, vandaag:De dronken bokser en zijn portemonnee met pootjes…


De dronken bokser en zijn portemonnee met pootjes…

Laat ik hem John noemen; net 80, Brit, bokser geweest, een groot en fit lijf en grote dorst. Zijn lijfspreuk is ‘I am a maverick!’ Hij vereert jaarlijks het centrum van Nongkhai met een bezoek en neemt daar een goedkoop guesthouse. Een maverick, een buitenbeentje, en hij struint in de avond de gelegenheden af waar hij pintjes kan drinken.

Niet ver van zijn kamer ligt de bar ‘VIP-room’. Uit de speakers schalt muziek; van morlam tot heavy metal. De krakkemikkige toegangsdeur staat op een kier zodat de bouncer, de uitsmijter, kan zien wie er in wil. Het enige raam is zwart geschilderd. De bar heeft een slechte naam onder de farang in Nongkhai; ik ben er al die jaren uit weg gebleven.

Maar John vindt het een prachttent. Hij drinkt daar bier, heel veel bier, maar is er ook graag omdat er gedanst en karaoke gezongen wordt door een aantrekkelijke jonge dame die maar al te graag bereid is de riem rond haar slanke taille wat losser te maken zodat John daar een paar bankjes van 100 baht in kan steken. Want Johns hart gaat sneller kloppen van deze dame!

John springt dan ook op van vreugde als de dame tegen sluitingstijd bereid is mee te gaan naar zijn kamer voor een goed gesprek. Dat wordt me een nacht! Hij goed in de olie, zij goed in de fysieke zaken, nou dat belooft wat!

Eenmaal thuis moet John even plassen en vindt daarna geen dame meer maar ook zijn portemonnee is weg! Dit wekt ernstig de gal op in zijn toch al geplaagde lever en John besluit verhaal te halen in de bar.

Die is dicht! Maar geen nood als je bokser bent! Met een paar forse stoten bezwijkt het hout en begint een razende John aan het ‘opknappen’ van het meubilair. Buren bellen politie en bareigenares, en John komt tot bedaren. De eerst zo gewillige dame wordt van haar bed gelicht en inderdaad, zij heeft Johns knip. Men komt allemaal naar Johns kamertje om de zaak uit te praten. 

De politie heeft geen zin een stomdronken man en een dievegge op te sluiten dus nu blijkt die portemonnee geheel spontaan van de tafel onder de grote kast te zijn gelopen! Daar vindt een dappere agent ineens die centen terug en na een aantal ‘waaien’ wordt de vrede getekend en betaalt John de kapotte deur.

John wil dat de dame die nacht bij hem blijft maar dat verbiedt de politie die geen zin heeft in nog een nachtelijk drama. Want John weet iets nog niet: het is helemaal geen dame…


» Laat een reactie achter


Rating: 4.63/5. From 24 votes.
Please wait...

4 reacties op “Je maakt van alles mee in Thailand (232)”

 1. khun moo zegt op

  Mooi verhaal.

  Met die hitte en veel bier kan het nog weken duren , voordat Big John zijn ulieme ontdekking gaat doen.

 2. Wil van Rooijen zegt op

  Geweldig die ontknoping

 3. Joris zegt op

  Een van de mooiste korte verhalen ooit! Vooral de laatste zin is een klapper.

 4. C.M.H. van der Velden zegt op

  Heb een tijdje op een cruise schip gevaren van Australie – Japan – Hong Kong v.v. Op verzoeken van mannelijke singles om met ons de wal op te mogen werd steevast negatief gereageerd, behalve in Yokohama, waar een – overigens keurige – travestietenbar was. En je zag het echt niet!!! Steeds weer groot (leed) vermaak!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website