Je maakt van alles mee in Thailand (219)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Leven in Thailand, Lezersinzending
Tags: ,
17 januari 2022

In de serie verhaaltjes, die wij plaatsen over iets bijzonders, grappigs, merkwaardigs, ontroerends, vreemds of gewoons, dat lezers in Thailand hebben meegemaakt, vandaag: de Thaise soep wordt heet gegeten…


Hete soep

Een leuke anekdote uit november 2019, pré-corona toen alles nog open was en we nog van het leven konden genieten op vakantie in het verslavende Thailand.          

Thailand is mooie stranden, prachtige zomerzon, zwoele nachten, lekker warme zee, leuke mensen, veel ambiance, veel avontuur, goedkoop en zeer lekker eten…Ja, de Thaise culinaire keuken.

Ik was pas uit het vliegtuig gestapt voor een deugddoende vakantie toen ik wat last kreeg van lichte keelpijn. Dat zou wel van de droge lucht aan boord zijn dacht ik. Niet erg. Toch werd deze keelpijn steeds erger en erger.

’s Avonds ging ik een lichte maaltijd nuttigen in de Pier21 waar je voor weinig geld keuze hebt uit honderden gerechten. Mijn oog viel op een op het eerste gezicht lekkere Thaise soep bestaande uit een bouillon met noedels, rijst, wat varkenslapjes, diverse groenten en … specerijen. Toen ik die begon te eten viel mij op dat ze nogal pikant was. Té pikant zelfs… Verdorie, ik was vergeten zeggen ‘not too spicy please’…

Ik schepte zoveel mogelijk naast de drijvende kruiden, want die waren de boosdoeners, maar toch was het vrij heftig voor mij. Enfin, mijn honger werd gestild en alhoewel zeer kruidig was het toch lekker.

Bij het buitenstappen viel mij op dat ik geen keelpijn meer had. “Amaai, dat is goed… géén keelpijn meer”. Ik voelde mij fantastisch dat door te eten mijn medisch probleem opgelost was. Goed hé!

Omdat het al laat was en ik een beetje jetlag had ging ik relatief vroeg slapen. Wat een verschrikking toen ik ’s morgens wakker werd: IK HAD GEEN STEM MEER. Ik kon nauwelijks nog een geluid uitbrengen, laat staan iets verstaanbaars!! Mijn stembanden waren verbrand van die te sterke kruiden. Ik had beter eerst raad gevraagd aan dokter Maarten hé? Leuk hoor op vakantie… en dit duurde 2 dagen.

Ingezonden door Carlo


» Laat een reactie achter


Rating: 4.88/5. From 8 votes.
Please wait...

3 reacties op “Je maakt van alles mee in Thailand (219)”

  1. Jan Scheys zegt op

    Ik betwijfel dat de keelpijn het gevolg was van die pikante soep. Alle landen waar er pikant gegeten wordt zijn landen waar het warm is en er veel bacteriën rondhangen. Volgens mij eten die mensen pikant omdat het bacteriën dood dus…Daarom ook dat men in Thailand vlees altijd goed doorbakken serveert. Toen mijn ex in België aankwam en ze zag mij “américain” (gemalen gekruide steak en hier een echte lekkernij) eten riep ze verschrikt uit “moo mai sook” wat zoveel betekent als “moo” varken en “mai sook” niet gekookt of gebakken wat voor een Thai bijna zelfmoord is haha. Mijn ex sprak in het begin geen woord Engels.

    • Pikant eten dood geen bacteriën, dus dat klopt niet. De enige manier om bacteriën te doden is verhitten. Bij temperaturen hoger dan 75 °C gaan ze dood.

    • Pikant eten dood geen bacteriën, dus dat klopt niet. De enige manier om bacteriën te doden is verhitten. Bij temperaturen hoger dan 75 °C gaan ze dood.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website