Koning Bhumibol Adulyadej morgen 85 jaar!

Door Redactie
Geplaatst in Koning Bhumibol
Tags: , ,
4 december 2012
Koning Bhumibol Adulyadej morgen 85 jaar!

Op 5 december is het groot feest in Thailand. Het is dan de 85-ste verjaardag van koning Bhumibol Adulyadej.

Veel Thai hebben een vrije dag en ze vieren morgen massaal de geboortedag van Zijne Majesteit Koning Bhumibol Adulyadej de Grote.

De koning werd geboren op 5 december 1927 en is de zoon van prins Mahidol van Songkhla. Bhumibol is de negende Koning van de Chakri dynastie. In 1946 werd hij tot Koning gekroond. Inmiddels is hij niet alleen de langst regerende vorst in de geschiedenis van Thailand, maar ook de langst zittende vorst ter wereld.

Het is voor de Thai het aangewezen moment om de Koning nog meer te eren dan zij normaal al doen. Het is een dag die in het teken staat van het tonen van genegenheid en trouw aan de man die zij zo respecteren. Er worden veel religieuze rituelen uitgevoerd. Alle openbare gebouwen en huizen zijn versierd met vlaggen, slingers, lampjes en zijn portret. De hele Thaise natie bidt om Zijne Koninklijke Hoogheid te zegenen met een goede gezondheid, geluk en de kracht om zijn verantwoordelijke taak uit te voeren.

Op het plein bij het koninklijk paleis, de Royal Plaza, worden maar liefst 200.000 uitzinnige Thai verwacht. De jarige vorst zal om 10.30 uur plaatselijk tijd op het balkon van de Ananta Samakhom Throne Hall verschijnen en de Thaise bevolking begroeten. De koning zal dan ook een toespraak houden voor het volk.

Op 5 december wordt tevens in heel Thailand vaderdag gevierd.


» Laat een reactie achter


9 reacties op “Koning Bhumibol Adulyadej morgen 85 jaar!”

 1. Frank W zegt op

  een paar foutjes opgemerkt: het is uiteraard niet Zijne Koninklijke Hoogheid maar Zijne Majesteit. De titel Koninklijke Hoogheid komt toe aan Prinsen en Prinsessen, niet aan regerend Vorsten of Vorstinnen.
  Zijne Majesteit is sinds de dood van Koning Baudewijn van Belgie de langst regerend Vorst ter wereld en dus niet onlangs geworden. Hij is echter niet de langst regerend Vorst aller tijden wereldwijd. Ook is hij reeds langere tijd de langst regerend Vorst van de huidige Dynastie.
  Lang niet iedereen heeft een vrije dag alleen overheid en banken zijn verplicht vrij. Alle andere mensen werken gewoon of zijn vrij omdat ze een vrije dag nemen of omdat hun baas zo vriendelijk s hen een vrije dag te even.
  LANG LEVE ZIJNE MAJESTEIT DE KONING

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: -1 (obv 5 stemmen)
  • @ Bedankt voor de aanvulling cq verbetering. Ik zal het aanpassen. Mijn vriendin bevestigde dat zij gewoon moest werken. Dus geen vrije dag voor iedereen.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Waardering: -1 (obv 1 stem)
  • David zegt op

   Frank.

   Als je op en aanmerkingen plaatst , zie je er een over het hoofd .
   Er staat : Op het plein bij het koninklijk paleis, de Royal Plaza, worden maar liefst 200.00 uitzinnige Thai verwacht.
   Dat moet natuurlijk 200.000 zijn.
   Over het hoofd gezien, of een black-out.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • RonnyLadPhrao zegt op

   Koning Bhumibol Adulyadej werd tot Koning gekroond in 1946. Koning Boudewijn (en niet Baudewijn) werd tot Koning gekroond in 1951. De Thaise Koning zat dus al 5 jaar op de troon toen Boudewijn Koning werd. Zijn dood in 1993 was dus niet van invloed op de lijst van langst regerende vorsten.

   Lijst van langst regerende vorsten ooit: http://goo.gl/J9tBf

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Cú Chulainn zegt op

   Moderator: het is niet de bedoeling om hier een discussie te beginnen over de monarchie. Uw reactie is off-topic.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: -2 (obv 2 stemmen)
 2. J.Jordaan zegt op

  Beste mensen, gaan we op de punten en komma’s letten van de redactie.
  Er zijn veel belangrijkere dingen om op te reageren.
  Morgen is Koning Bhumibol 85 jaar.
  De man heeft zijn stempel gedrukt op de geschiedenis van Thailand.
  Hij is de held van de grootste meerderheid van de Thaise bevolking.
  Eens zal de dag komen dat hij er niet meer is.
  Ik hoop dat deze man nog jaren zal leven. God ( voor zover je daarin geloofd) zal behoeden wat er daarna met Thailand gebeurd.
  J.Jordaan.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 4 stemmen)
  • Sjaak zegt op

   Moderator: Uw reactie lijkt op chatten.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: -1 (obv 1 stem)
 3. willem zegt op

  Leve koning Bhumibol;en hopende nog lang in goede gezondheid ondanks zijn gesteldheid minder wordt.Alleen wederom jammer dat er weer een paar betweters op het blog zijn;die onder andere Boudewijn als Baudewijn schrijft.En sorry dat ik Koning met een kleine k heb geschreven…Leve het I.Q!!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 4. RonnyLadPhrao zegt op

  Ik stelde vast dat de aanwezigheid van het medisch personeel in ieder geval geen overbodige luxe was. Was wel te verwachten in die mensenzee. Ik heb de makkelijkste manier gekozen en het op TV vanuit de luie zetel gevolgd. Toch indrukwekkend die mensen massa en hoe zij meeleven met hun Koning. Ik denk dat het er wel een pak meer dan 200.000 kunnen zijn alhoewel het moeilijk te schatten is. Elke Thai keek wel uit naar zijn toespraak, want dit was weer enkele jaren geleden, van zijn 80ste verjaardag denk ik, dat hij nog een toespraak hield op zijn verjaardag en dit wegens gezondheidsredenen. Pech dat nu net de Koningin ziek is. Gelukkige verjaardag Koning Bhumibol

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website