Morgen op 5 december is de Thaise koning Bhumibol jarig. De vader des vaderlands wordt dan 88 jaar. Daarnaast is het ook vaderdag en worden alle pappa’s in het zonnetje gezet.

Koning Bhumibol werd geboren op 5 december 1927 in Cambridge in de Verenigde Staten. Hij is de zoon van prins Mahidol Adulyadej en prinses Somdej Phra Sri Nakarindhara. Bhumibol is de negende koning van de Chakri dynastie. Op 9 juni 1946 werd hij tot koning gekroond. Hij is de langst heersende koning in de Thaise geschiedenis en ook de langstzittende monarch in de wereld.

Overal in Thailand zijn er feestelijkheden. Wie een winkelcentrum bezoekt zoals Central Festival in Pattaya kan de koning persoonlijk feliciteren door iets in het felicitatieregister te schrijven (zie de bovenstaande foto).

Er zijn ook diverse optochten en militaire parades om de koning te eren. Gisteren was er een parade bij de Grand Palace in Bangkok (zie foto onderaan). Op 11 december is er een grote landelijke fietstocht voor de koning met de naam Bike for Dad.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website