Hemel en hel in de Nan provincie (video)

Door Redactie
Geplaatst in Isaan
Tags: , ,
17 september 2013

Er zijn in Thailand nog veel onontdekte en authentieke gebieden, zoals de minder bekende provincie Nan in het Noorden van Thailand.

In december 2002 had de provincie Nan 487.742 inwoners. Met een oppervlakte van 11.472,1 km² is het de 13e provincie qua omvang in Thailand. De provincie ligt op ongeveer 668 kilometer van Bangkok en grenst aan Laos.

In deze video krijg je een bezoek te zien aan een traditioneel Thaise Lue Hilltribe dorp in de bergen van Nan. Vervolgens daal je af naar de provinciale hoofdstad voor een bezichtiging van een tempel. Deze herbergt hemelse muurschilderingen en een bijzondere uitbeelding van de hel.

Video Hemel en hel in de Nan provincie

Bekijk de video hieronder:

[youtube]http://youtu.be/LmymI9jghvg[/youtube]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Hemel en hel in de Nan provincie (video)”

 1. Tino Kuis zegt op

  De provincie Nan is inderdaad van een ongekende rust en schoonheid. Ik ben er een aantal malen geweest en kan het iedereen aanraden die van natuur en rust houdt.
  De Thai Lue (de moeder van mijn zoon is Thai Lue, uit Chiang Kham in Phayao) beschouwen zich niet als ‘hill tribe’, bergstam. Ze wonen juist in de valleien. Ze emigreerden in de afgelopen 100-200 jaar vrijwillilig (en soms gedwongen) vanuit Sipsongpanna (de ‘Twaalfduizend Rijstvelden’) in het Zuiden van Yunan, China, in kleinere en grotere groepen naar het Noorden van Thailand en wonen daar verspreid in enige honderden dorpen en stadjes. Ze spreken een aan het Thais verwante taal, het Thai Lue, wat mijn zoon verstaat maar niet spreekt. Ze zijn verwand aan het ‘Dai’ volk in Zuid-China (ook wel ‘Tai’ of ‘Thai’ genoemd). De vrouw van de beroemde koning Mengrai, die Chiang Rai en Chiang Mai stichtte in het begin van 13e eeuw was een Thai Lue.

 2. frank zegt op

  Nan ligt volgens mijn info niet in Isaan, maar behoort tot de welvarendere provincies in het Noorden, grenzend aan Phayao, Phrae, Uttaradit en Laos. Een schitterende rustige provincie die zeker het bezoeken waard is.

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Frank Bedankt voor de correctie. Inmiddels gecorrigeerd.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website