Huizen kijken in Thailand (2)

Door Redactie
Geplaatst in Huizen kijken
Tags:
9 maart 2022

Wie regelmatig in Thailand komt zal zich verbazen over de verscheidenheid aan huizen en bouwstijlen. Zo zijn er townhouses, condo’s, bungalows, huizen op palen, huizen op het water, traditionele houten huizen, huizen in de Lanna style, geestenhuisjes, boothuizen, huizen in een rijstveld en zelfs een huis op z’n kop.

In deze serie plaatsen we foto’s van verschillende soort huizen in Thailand. Vandaag: Een modern huis in Khao Yai, een boothuis en een huis op z’n kop in de buurt van Pattaya.

 

 


» Laat een reactie achter


Rating: 4.64/5. From 11 votes.
Please wait...

13 reacties op “Huizen kijken in Thailand (2)”

 1. L. Burger zegt op

  Ik heb ingezoomd maar dat boothuis staat vogens mij gewoon op palen hoor

 2. Mirjam zegt op

  Wij zijn op zoek naar een huis in Thailand, maar de prijsverschillen zijn gigantisch.

  In en rond Hua Hin zijn nog wat betaalbare huizen, voornamelijk nieuwbouw (wie wil dat nu niet?)

  Van de huizen hier getoond, zou ik graag een prijs indicatie krijgen, uiteraard begrijp ik dat dat ook grotendeels aan de locatie ligt.

  Allerlei andere informatie over huizen in Thailand zijn ook erg welkom!

  • motordokter zegt op

   Beste.
   Het is al zo dikwijls geschreven hier. Als niet Thaise is het geen goede zaak om een huis te kopen in Thailand. Je bent weerloos tegen de projectleiders.Ze stellen het allemaal zo prachtig voor, maar éénmaal gekocht ben je een speelbal van hun grillen. Jij betaald voor alles en ze hebben geen vaste prijzen. Hadden een huis in een project in Hua Hin ( nieuw laten bouwen ) en het zag er zeer mooi uit. Nadien, we konden de plot niet op onze naam hebben, dus eerst plot kopen en dan leasen ( 140000thb, direct te betalen boven op de aankoopsom) voor 30jaar. Common fee gestart op 500thb/maand, na 8 jaar was dat al 3600thb/maand + 300thb/maand extra voor onvoorziene kosten. Je moest dat storten op de rekening van de projecteigenaar. Betaalde je niet, water en elektriciteit werden afgesloten. Dit was niet enkel bij ons project, zelfde verhalen bij andere projecten rondom en verder.Je kunt er niet tegen op. Hebben gelukkig na 8 jaar ons huis kunnen verkopen( met veel verlies uiteraard ).1uur voor de overdracht ondertekening bij landoffice werden we geroepen bij de projecteigenaar. Moesten 120000thb direct aan hem betalen of hij ondertekende niet.De nieuwe eigenaars hadden alles reeds aan ons betaald, dus we zaten klem.De real estate oficce erbij gehaald met advocaat, maar die konden er ook niks meer tegen doen. Betalen of geen overdracht.Bedenk goed voor je zulke stappen zet, beter huren.

   • Mirjam zegt op

    Beste Motordokter,

    Dank voor uw uitgebreide informatie.
    U bent inderdaad wel erg slecht behandeld.
    Nu is mijn vraag, was de projectleider Thais of Nederlands/Belgisch?

    Ik neem aan dat dat een verschil is.
    Ik weet dat je geen grond mag bezitten, waarom heeft u dan in eerste instantie toch het plot gekocht?

    Ben je inderdaad zo aan de goden overgeleverd geweest als u of ligt dat ook per regio verschillend?

    Dank weer voor uw reactie!

  • Josh zegt op

   Beste Mirjam,

   Het ligt er aan , wat je zoekt en waar je wil wonen en niet on belangrijk wat het mag kosten.
   Als je er voor kiest om in de omgeving van Naklua, Pattaya, Jomtien , Huay Yai iets leuks zoekt, dan kan ik jouw daar bij helpen.
   Ik heb namelijk zelf nu net een nieuw huis gekocht en nog iets laten aanbouwen,.
   Maar als je mij jouw wensen eens op een rijtje zet en die naar mijn email adres stuurd, dan zal ik jouw wel een paar leuke dingen toe sturen waar ik zelf ook al ben geweest om te kijken , en in mijn villa wijkje is het ook mooi om te leven.
   Ik hoor graag van jouw.

   Mvg,

   Josh

  • Herman zegt op

   Beste Mirjam,
   gelukkig zijn er ook goede ervaringen met de aankoop van een (nieuw) huis in de omgeving van Hua Hin.
   Wij en vele met ons, hebben die goede ervaring opgedaan met een Nederlandse ontwikkelaar in Sam Roi Yot. Het huis kun je naar eigen inzicht indelen, aanpassen etc. Alles is duidelijk en open. Geen verborgen- of verrassende extra kosten. We hebben nog steeds een (Thaise) glimlach op ons gezicht.
   Wil je meer weten, dan kun je mailen naar pv.whitebeachvillas@gmail.com
   Je kan op hun site meer hierover vinden. http://www.white-beach-villas.com

 3. Josh zegt op

  Hallo Mirjam,

  Nogmaals met Josh, ik was vergeten mijn emailadres door te geven.
  Bij deze: serveworldwide@yahoo.com

  Mvg,

  Josh.

 4. Gerbrand zegt op

  Van de bovenste foto vraag ik me af waar die is genomen.
  Lijkt precies op de huizen in onze moo baan gebouwd door Land & Houses in Bangkok tussen 2011 en 2014.

 5. ivo zegt op

  Ik ben al enige tijd huizen aan bekijken in regio Korat voor toekomst.
  Je vind prijzen die gewoon te gek zijn voor woorden.
  Van meer dan 10 milj bath voor een ” krot ” tot een zeer voordelige prijs voor een mooi huis.
  Waar ligt het aan..??
  bouwen blijkt een soort ” Russische roulette ” te zijn.
  Kopen ook …je weet niet of er gebreken in zijn….

  Grt
  Ivo

  • Wim van Beveren zegt op

   Wij kopen binnenkort een stukje grond van oom van mijn vrouw in Korat en zetten daar een huisje op, voor 500.000 baht kan ik een heel leuk dingetje neerzetten.

 6. Rene Martin zegt op

  Op zich een interessant onderdeel op het blog maar ik zou ook graag wat praktische kenmerken willen weten zoals bijvoorbeeld M2 en prijs.

 7. hurm zegt op

  Woon 12 jr met veel plezier in huahin. Heb zelf ondervonden en hoor dat veel, dat nieuwbouw heel veel bouwfouten heeft. Over het algemeen duurt het ca 2 jaar voor alles veilig en juist hersteld is en werkt (stroom op de k ranen, niet aangesloten toiletten, open pijpen tusen plafong en vloer boven, niets geaard, etc. Ik zou nooit meer nieuwbouw kopen, maar bestaand. Het heeft jaren geduurd voordat het lease contract van de grond en het economisch eigendom van het huis op mijn naam stond. Bij verkoop nu krijgt een koper een perfect huis met de juiste papieren. Scheelt jaren van ellende door confrontatie met slecht vertaalde documenten, elkaar tegensprekende Thai etc. Degene die de building license op zijn naam heeft staan, is de ei genaar van het huis, dus meestal de aannemer. Als die niet meewerkt aan de juiste ten naamstelling, heb je een groot probleem.

  Groet, hurm

 8. Jacobus zegt op

  Zo’n 10 jaar geleden reden mijn vrouw en ik een beetje rond in Nakhon Nayok. We waren op verlof want in die tijd woonden we in Australië. Op een gegeven moment keek mijn vrouw naar links een straat in en daar waren ze bezig met de bouw van 10 bungalows. Stop eens, zei ze,ik wil wel eens die huizen zien. We parkeerden de auto en liepen de straat in. Er kwam een vrouw van een jaar of 35 in een overall aanlopen.. Mijn vrouw sprak haar aan. Het bleek de projectontwikkelaar te zijn. We gingen haar kantoortje binnen en bekeken de folders die ze had laten maken. Heel aardige woningen, woonkamer, 3 slaapkamers, centrale hal, 2 badkamers, zeer grote keuken en bijkeuken. Op ongeveer 600 m2 grond. We vonden het wel wat. 1,7 miljoen baht inclusief de grond. De volgende dag hebben we zo’n huis gekocht. Die vrouw regelde alles, overdracht, op naamsyelling etc. Uiteraard op naam van mijn vrouw, maar dat zal mij een zorg zijn.
  En half jaar later was het huis klaar en ik woon er al jaren met veel plezier. Wel het een en ander veranderd, maar ik ben heel tevreden. En die projectontwikkelaar en haar gezin zijn mijn buren.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website