In Hua Hin opent volgende maand het Ananda Hua Hin Resort & Spa. Opdrachtgever is de steenrijke familie Srichawala, die ook eigenaar is van Fico Corporation, dat bedrijven exploiteert op het gebied van hospitality, voedsel en dranken.

Dit vijfsterren hotel, die 1,5 miljard baht heeft gekost, bezit tevens de grootste zaal in Hua Hin (900 vierkante meter) en biedt ruimte voor 1.000 bezoekers. Daarmee richt het hotel zich op de zogenaamde Mice-sector (meeting, incentive, convention, exhibition). De overige ruimtes kunnen flexibel worden ingedeeld en bevatten de benodigde audiovisuele apparatuur.

Het hotelcomplex bestaat uit villa’s met een eigen zwembad, die uitzicht op zee bieden, maar ook 196 suites en kamers.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

14 reacties op “Nieuw vijfsterren hotel in Hua Hin: bouwkosten 1,5 miljard baht”

 1. Jacques zegt op

  Wauw wat een complex. Er zal wel een grote behoefte voor zijn en zeker een bepaalde doelgroep bedienen. Heerlijk al die luxe en je voelt je er altijd zo fijn. Wat een contrast met de vele armzalige optrekjes die Thailand toch zo’n apart en fijn vakantieland maken. Leuk dat contrast en moet ook vooral zo blijven. Als we toch geld gaan uitgeven dan zeker niet aan de vele armoedige Thaise mensen, want die hebben hier zelf voor gezorgd door niet naar school te gaan , niet te kiezen voor rijke ouders enz. Zou de rijke toerist daar wel oog voor hebben of andere mensen die goed in de slappe was zit. Oordeelt u zelf en bedenk er zijn voorbeelden te over die antwoord geven op mijn vraag. Mensen die naast en langst elkaar leven en geen moer om elkaar geven. Het leven is een theaterstuk. Misschien ben ik wel niet de objectieve persoon om dit te kunnen beantwoorden. Op oudere leeftijd zie ik de ongelijkheid over de hele wereld en de verspilling die er op de wereld is en het geeft geen goed gevoel. Al die pracht en praal voor de rijken en beroemden. De definitie van integer leven is niet voor een ieder het zelfde. Ik ben mij dit gewaar. Zolang je je zelf in de spiegel maar met een goed gevoel kan bekijken zou je denken dat het wel goed is, maar ik weet zeker dat er velen onder ons nodig aan de bril moeten .

  • John Chiang rai zegt op

   Jacques,je hebt zeker tot op zekere hoogte gelijk,maar geld regeert deze wereld,en daar kunnen we nu eenmaal niet veel aan veranderen. Er zijn echter ook mensen die als toerist beschikken over een groot budget,en het ook graag uitgeven,So what? Deze doelgroep spreek je hoofdzakelijk aan met dit soort 5 sterren Hotels,en zouden voor een groot deel Thailand links liggen laten,als ook deze mogelijkheden niet geboden werden. Bovendien zorgen ook deze Hotels,met hun gasten,voor het beleven van de plaatselijke middenstand,en zullen zonder de belangrijke werkvoorziening, van toeleveringbedrijven en eigen personeel etc.nooit functioneren kunnen. Veel erger zijn die landen,die het massa toerisme lokken met hotels waar haast uitsluitend een all inclus.systeem geboden wordt,waar de plaatselijke middenstand en zelfs de arme strandverkopers qua verkoop vrij uitgaan. Verder kun er van uitgaan,dat je overal egoisten zult aantreffen, die zich het lot van de arme bevolking niet zal aantrekken,ik geloof dat dit meer met je opvoeding te maken heeft,en niet met het feit,of iemand nu in een tent. 2 ,3,of zelfs 5 sterren hotel woont. Ik heb genoeg toeristen gezien in erg goedkope Hotels,die zeker niet tot de armsten hoorden,die te beroerd waren een goede tip te geven,en s’avonds eten gaan waar ze zich onpasselijk kunnen vreten voor een prikkie.

   • John Chiang rai zegt op

    Zelf heb ik geen luxe nodig,alleen uit de reactie van Jacques krijg ik het gevoel dat alleen de voor hem z.g.n. rijke de boze is op deze wereld. De rijke geeft zijn geld verspillend uit, hij geeft de arme zelf de schuld,omdat hij geen rijke ouders had en bovendien heet hij ook extra het slechte onderwijs gekozen. En alles wat hij zelf niet heeft,of kopen kan is totaal overbodig,en draagt bij aan de grote ongelijkheid in deze wereld. Je zou dit alleen kunnen voorkomen,als iedereen op deze wereld ,net zoals de chinese leider Mao met een grauw pakje,en een bijpassend petje door de wereld zou gaan. Een systeem waar we allemaal gelijk zijn,en geen gevoelens krijgen van verspilling en ongelijkheid. Als enigste verspilling zou ik dan iedere avond 2 Liter Whisky moeten drinken,om zo’n wereld nog mooi te vinden.

    • Jacques zegt op

     Beste John , ik ben in Hua Hin geweest, meerdere malen zelfs en heb ook verbleven in de luxe accomodaties. Er zijn er genoeg en deze erbij is echt niet nodig om aan je trekken te komen. De rijke thai doen er goed aan om hun vermogen te delen met anderen. Dat er werkverschaffing is oké dat klopt, maar wel weer tegen salarissen waar je stijl van achterover slaat. Net niet mensonterend. Het gaat alleen maar om meer gewin. En de een zijn brood is de ander zijn dood. Het is allemaal zo doorzichtig. Ik gun ieder het beste en ben er niet op tegen dat mensen die hard werken meer verdienen. Mijn vrouw heeft een marktkraam en als ik zie hoe die kraampjes bemenst worden en hoe hard er gewerkt wordt door die mensen, voor een paar centen, dan denk ik wat een vergelijk. Het is niet te rechtvaardigen. Ik ben ook niet tegen vooruitgang en geen voorstander van het maoïsme. Het is niet zo dat ik de armen zelf de schuld geef. Ik zeg het ironisch en gekscherend en gezien vanuit een perspectief toe te schrijven aan veel van die zichzelf verrijkende personen. Ik heb juist respect voor die hardwerkende thai die geen scholing heeft kunnen genieten, maar wel zijn uiterste best doet om het hoofd boven water te houden. De gemiddelde westerling kan hier nog wat van leren. Toekomstperspectief, ja ouder worden maar hoe, zeg het maar. Uitzichtloos voor velen. Beginnen al met 45 jaar of nog jonger veel aan bachus te offeren en zijn voor hun 60 ste onder de groene zoden. Schoonheid is overal te vinden , ook in kleine zaken. Je moet er alleen oog voor hebben en voor open staan. Daar heb ik dus geen prestigieuze hotelketen voor nodig. Van de whisky zou ik maar weg blijven want dat dient nergens toe.

     • John Chiang rai zegt op

      Beste Jacques,het is niet zo,dat ik niet begrijp wat je bedoeld,alleen is dit helaas onze wereld. Ook onder de rijken vindt je grote verschillen,er zijn er die braaf de fiscus bedienen en zodoende een bijdrag leveren aan de gemeenschap,en je hebt diegenen die alles doen om hun geld voor de belasting in zekerheid te brengen. Als jij hoofdzakelijk de kleine Thaise elite bedoeld,die meer zou moeten delen met hun arme landgenoten,dan ben ik dat volledig met je eens.Alleen hoe de rijken hun geld investeren,heeft in eerste plaats te maken met de winst mogelijkheden die hun denken te maken,en daarbij staat onze mening van gerechtigheid en delen op een geheel ander papier. In principe doet de rijke niets anders,dan veel toeristen die het land bezoeken in het klein doen,namelijk het eigen voordeel zoeken. De rijke zal daar investeren, waar hij met lage lonen en een voor hem goed fiscaal beleid tot zijn winst komt. Terwijl veel toeristen,vooral de terugkerende langtijd toeristen, Thailand alleen bezoeken omdat ze veel verwachten kunnen voor weinig geld. Stijgende lonen,die voor een groot deel der bevolking hard nodig zijn,zouden alleen bij veel toeristen zorgen, dat veel vakantiegangers Thailand de rug keren. Het zelfde zou gebeuren met de rijke investeerder die niet tot zijn winst komt,en ook nog verplicht wordt zijn geld te delen. Zelf zou ik graag bereid zijn iets hogere prijzen te betalen als dit ten goede kwam aan de arme bevolking,maar als ik zo af en toe het gejammer van toeristen hoor,die nu reeds problemen hebben met de zwakke koers van de Euro en de stijgende prijzen,vrees ik dat ik tot een kleinere groep zal horen. Begrijpelijk dat de arme bevolking meermaals op de straat is gegaan om te protesteren tegen deze toestanden,maar helaas zonder veel resultaat omdat ze iedere keer verdreven worden van het militair,die deze kleine minderheid van eliten in het zadel houden wil.

   • chris de boer zegt op

    Niet geld regeert de wereld (volgens mij) maar hebzucht.
    En hebzucht komt ook voor bij mensen die niet zoveel geld hebben.

    • John Chiang rai zegt op

     Kan goed mogelijk zijn,maar zonder deze hebzucht,die meestal ook verbonden is met een competitie, net iets meer te riskeren of te werken dan een ander,beweeg je niets in deze wereld. Mijn buurman mag van mij in luxe baden, en daarbij liters champagne drinken,zolang hij zelf voor dit geld werkt,en ook belasting betaald,waarmee hij op zijn manier een steentje bijdraagt voor de gemeenschap. Ik zelf was tevreden met een rustiger leven,zonder de drang naar deze verspillende luxes,hoewel ik overtuigd ben dat de wereld met mijn mening,er natuurlijk geheel anders uit zag. In menig stadbeeld zag je met deze instelling geen luxe auto’s rijden,en zelfs vele gebouwen waaronder misschien ook dure hotels,of zelfs de eifeltoren in Parijs,die nu de stempel op een stadt drukken,zocht je te vergeefs. Daarom ben ik blij dat anderen graag aan deze hebzucht/competitie meewerken,die bovendien erg belangrijk is voor iedere economie.

     • Jacques zegt op

      Als de eifeltoren niet gemaakt zou zijn dan wordt deze ook niet gemist. Scheelt weer zoeken. Ik heb daar natuurlijk wel boven op gestaan zo consequent ben ik nu ook wel weer. Was wel in een vorige periode toen ik nog niet zoveel nadacht over wat werkelijk telt in het leven. Overigens ben ik wel weer fan van vele architecten. Knap zoals die te werk gaan en hun bijdragen leveren aan de veranderende maatschappij.

      • John Chiang rai zegt op

       Beste Jacques,ik geloof dat je best weet wat ik bedoel,en dat ik het voorbeeld eifeltoren ook eronisch bedoeld heb. Als geen enkele mens zou deelnemen aan de competitie,om meer te riskeren,of iets anders te bewegen,zelfs als dit zou gaan om een in jou ogen verkeerde investering,dan zou zich inderdaad veel veranderen op deze wereld. We zouden van de bekende luxe automerken duizenden mensen ontslaan kunnen,en veel dingen die in jou ogen verspilling waren meteen achterwege laten. Als je echter tien willekeurige mensen zou vragen, wat hun onder normale wensen zouden verstaan,dan merk je reeds bij deze tien mensen,dat smaken,en wensen erg verschillend kunnen zijn. Wat de een totaal normaal vindt,is voor de andere reeds overbodig en verspilling,en daar begint reeds het competitie denken. Mocht jij zo je schrijft,nu eerst andere gedachten gekregen hebben,betreffende het feit, wat nu werkelijk telt in het leven dan is dat erg nobel. Het enigste wat je nu nog te doen hebt,is niet alleen die tien mensen te overtuigen, die ik hierboven als voorbeeld genoemd heb,maar ook de restelijke milliarden die met ons deze aardkloot bevolken. Als je zover bent,zou ik dat op thailandblog.nl graag van je lezen. Gr John.

 2. Fransamsterdam zegt op

  Geweldig goed gezien, door de familie Srichawala. Gericht op de MICE-sector, die uit ervaring weet dat Bangkok ook niet alles is.
  Voor de lokale bevolking komt het wel goed denk ik, extra banen in vrijwel alle sectoren en op het Resort zelf.
  Ik weet niet hoeveel villa’s er komen, neem eens aan 50, naast de 200 suites/kamers, dan is de investering per kamer/suite/villa 40 miljoen euro/250 = 160.000 euro per ‘kamer/suite/villa’.
  Bij een rentepercentage van 4 zijn dan de investeringskosten per kamer/suite/villa 6.400 per jaar = 17.53 euro per dag. En dan zijn daaruit ook alle andere gebouwen zoals zwembad, zaal en restaurants gefinancierd.
  Ik zou wel een paar aandeeltjes durven kopen.

  • Fransamsterdam zegt op

   Op Agoda zie ik dat een villa van 188 m² met eigen zwembad € 201 euro per dag kost.
   Dat is en blijft voor de gemiddelde pensionado uit Nederland geen haalbare kaart, maar in het mondiale toerisme is dit een koopje. Een Nederlandse dame op leeftijd (met rollator) betaalde afgelopen zomer in een eenvoudig hotel in Noordwijk € 139 euro per dag en dan moest ze des avonds voor tien uur binnen zijn anders was er niemand meer om haar met haar rollator te helpen.
   Een Amerikaanse kennis van mij in Pattaya is een paar dagen naar Chicago om daar een lezing van een bekende wetenschapper bij te wonen. Grapje kost hem 4000 euro aan reis/verblijfkosten. Laat die man lekker naar Hun Hin Konen!
   Ik wil zelf misschien ook wel eens een paar dagen in zo’n villa verblijven. Met een aardige deerne uit Pattaya.
   Vervoer per snelle ferry is al mogelijk.
   Dan eet ik thuis wel biefstuk.

 3. JCB zegt op

  voor meer info zie de website https://www.anandahuahin.com/

 4. Louvada zegt op

  Men bouwt maar hotels, terwijl in Thailand de economie slabakt… veel hotels in Hua Hin ontslaan personeel omdat ze niet eens half vol geboekt raken. De huidige militaire regering verbied strandstoelen, legt hoger taksen waar het ook maar kan en doet dus blijkbaar alles om de toerist van Thailand weg te drijven? Hier worden pakken huizen en projecten gebouwd, huizen die niet verkocht raken. Het grote project ” Energie” juist voor Cha Am : 6000 units gedeeltelijk appartementjes en studio’s staat er, de laatste fase vooraan half afgewerkt, project failliet….. Wie ooit zijn geld daar instopte is uiteraard alles kwijt, een verhaal heb je dus niet. Men is hier dus bezig een grote ballon op te pompen die een speldenprik nodig heeft en alles ontploft. Bovendien is het land haast 3 jaren onder militair regime, wat de amerikanen weghoud. Als je momenteel hier in HH rondloopt, de restaurants haast leeg, iedereen klaagt en tracht het hoofd boven water te houden, wie momenteel een grote schuldenlast heeft kan het niet redden. Thailand is ook niet meer zo goedkoop en bovendien het uitgangsleven in de stad, alles moet sluiten om 01h00 am de politie doet controle en de boetes zijn niet min. Er is dus niet veel meer nodig om de toeristen naar de naburige landen voor hun vakantie te drijven waar ze met open armen ontvangen worden .

 5. Annie zegt op

  We kunnen nu hierover oneindig discussie over voeren maar het fijt is dat het resort er staat
  Zoals al een paar jaar geleden ook het Devasom resort er naastgelegen kwam ( ook een behoorlijke prijs per kame) dit woord hoofdzakelijk bezet door thai se weekend gasten uit BKK zelden een toerist uit Europa.
  Dit resort heeft wel veel werkgelenheid voor de lokale bevolking opgeleverd als was ik over dit resort met de bouw ervan er heel erg sceptisch over.
  De bouwplannen van het Ananda resort was al jaren bekend , en stond toen eigenlijk maar 1 ding in de weg en dat was een Thaise boer die daar een optrekje ( voor zover je dat zo kan noemen) had en wat runderen had lopen ( de vrouw des huizes had een behoorlijke woning in cha am ) deze boer heeft de prijs dusdanig op kunnen drijven om hem uit te kopen zodat hij vermoedt ik voor de rest van zijn leven wel goed zit .
  En ook dit nieuwe resort leverd ook de lokale bevolking weer werkgelegenheid op er lopen gemiddeld zo n 150 mensen min rond .
  En tja de tijd zal het gaan leren of het resort stand kan gaan houden, het staat op ook nog eens op loopafstand van het Dusit hotel uk denk dat hun er nog het meeste last van zullen krijgen.

  Het is alleen heel erg jammer vind ik dat dit heerlijke stukje nu letterlijk helemaal volgebouwd is .
  Maar tegen houden ? Nee dat kunnen we helaas niet we moeten ermee leren leven dat hua hin en cha am nooit meer is en zal worden zoals 10 jaar geleden


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website