Het hotelpersoneel van je hotel in Bangkok of Chiang Mai zorgt er voor dat het jou aan niets ontbreekt tijdens je vakantie. Zelfs voor zeepjes, shampoo en een bloemetje op je hotelkamer is gezorgd.

Sommige internationale toeristen menen echter dat zij voor het uitchecken alles wat los en vast zit uit de hotelkamer kunnen meenemen als een soort souvenir. Toch is dit gewoon ordinaire diefstal.

Voorzieningen hotelkamer

Veel hotelgasten in Thailand en elders in de wereld maken dankbaar gebruik van de beschikbare voorzieningen in de hotelkamer: van badjas en beddengoed tot oploskoffie. Wereldwijd gaat zelfs 35 procent van de reizigers echter een stap verder door deze spullen na het verblijf mee te nemen naar huis, zo blijkt uit een recent onderzoek die Hotels.com uitvoerde onder hotelgasten.

Denen eerlijkst, Nederlanders op de 2e plaats

Wereldwijd zegt 65 procent van de reizigers nog nooit een voorwerp van een hotelkamer te hebben ontvreemd (met uitzondering van badkamerspullen). Denen komen naar voren als de meest betrouwbare hotelgasten. 88 procent van hen nam nog nooit iets ongeoorloofd mee van een hotelkamer. Nederlanders volgen met 85 procent op de tweede plaats.

De meeste aandacht van reizigers met grijpgrage handjes gaat uit naar magazines, boeken, beddengoed en handdoeken. Maar ook zaken als badjassen, kussens, elektronische apparaten, strijkijzers en zelfs lampen en klokken behoren tot de spullen die de ondervraagden bekennen mee te nemen.

Extra betalen

Ondanks dat meer dan een derde van de reizigers toegeeft hotelvoorzieningen mee te nemen, zijn er ook faciliteiten waarvoor gasten bereid zijn extra te betalen zoals een mooi uitzicht (29 procent) en een balkon (17 procent).

2 reacties op “Nederlanders stelen vrijwel niet uit hotelkamers, Denen meest betrouwbaar”

  1. Marcus zegt op

    Heb daar geen probleem mee als het hotel de boel bedondert of niet aflevert waar voor betaalt is. De bedrieger bedriegen of terug bedriegen , geen probleem

  2. Mia zegt op

    Heb in twin tower hotel netjes om n kamerjas gevraagd..to buy. Ben er na al die jaren nog steeds blij mee. Wetende dat ik em niet heb gejat maar netjes heb afgerekend bij de uitcheckbalie.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website