Hotelgasten steeds vaker melkkoe voor hotels

Door Redactie
Geplaatst in Hotels
Tags: , , ,
10 juli 2012

De beleving van service in hotels neemt steeds verder af als gevolg van het loskoppelen van de kamerprijs van allerlei diensten, zoals wifi, parkeren en wellness, zo meldt reisorganisatie ATPI op grond van ervaringen van haar klanten.

Net als luchtvaartmaatschappijen?

De vrees bestaat dat hotels hiermee dezelfde weg bewandelen die luchtvaartmaatschappijen een aantal jaar geleden hebben ingezet. Eerst verdween de krant van boord, vervolgens moest de klant betalen voor de maaltijd en vandaag de dag wordt per stuk bagage vaak een fikse toeslag gerekend. Reizigers klagen in toenemende mate over de extra kosten die ze kwijt zijn bovenop hun hotelovernachting.

Internet vaak onaangename verrassing

Hotelgasten worden met name bij het gebruik van smartphones, tablets en laptops vaak verrast door de sterk uiteenlopende tarieven voor een internetverbinding. Veel hotels bieden het gebruik van wifi inmiddels als standaardservice. Maar daarentegen rekenen nog veel hotels toeslagen die in sommige gevallen per dag kunnen oplopen tot 10% van de kamerprijs, aldus ATPI.

Gratis aanbieden

“Wij vinden dat een voorziening als wifi, waarbij de hotelgasten van hun eigen apparatuur gebruik maken, gratis zou moeten worden aangeboden. Tussen lang of kort gebruik bestaat ook geen verschil in kosten voor het hotel, terwijl tarieven vaak wel per uur, per dag of een aantal dagen wordt gerekend”, aldus een woordvoerder. “Wat dat betreft zou een kleine prijs voor het gebruik van meerdere dan het gebruikelijke aantal handdoeken – en de daarbij behorende wasserijkosten – redelijker zijn dan fors betalen voor wifi, dat het hotel vrijwel niets kost”.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website