De Stichting Philanthropy Connections (SPC) werd in 2011 in het leven geroepen door de Nederlandse oprichter en directeur Sallo Polak, een idealist, die begon aan een filantropisch avontuur in Thailand. In al die jaren werden talrijke projecten uitgevoerd voor de overwegend etnische minderheden in het noorden van Thailand en aangrenzende delen van Myanmar (Birma) en in Cambodja. De meestal kleinschalige projecten op het gebied van o.a. onderwijs, woningbouw, ziekenzorg werden op initiatief van de lokale bevolking, die bij de overheid geen gehoor vond, met medewerking van SPC uitgevoerd.

Dit schrijft Sallo Polak hierover:

Stichting Philanthropy Connections – Van Idealisme tot Impact

Een Filantropisch Avontuur in Thailand

Het is ruim 18 jaar geleden dat ik in Thailand aankwam om lang gekoesterde idealen te verwezenlijken: het helpen van mensen in nood. De eerste jaren, als vrijwilliger bij een hulporganisatie, waren een ontdekkingsreis met uitdagingen en ontmoetingen die hielpen mijn ideeën over ontwikkelingshulp een heldere richting te geven.
In december 2011 richtte ik mijn eigen organisatie op: Stichting Philanthropy Connections (SPC). Hier zette ik mijn idealen en ideeën om in concrete acties. Het was toendertijd een sprong in het diepe, maar een waar ik nooit spijt van heb gehad.

Uiteraard doe ik het niet alleen en heb ik een goed team om me heen. We zijn enorm blij met wat we in de afgelopen twaalf en half jaar hebben bereikt: een tastbare positieve impact op vele duizenden levens. Dagelijks zien we hoe onze aanpak van lokale oplossingen voor lokale problemen werkt, juist op de meest afgelegen plekken waar steun zelden aanwezig is.

Bij SPC geloven we in de kracht van de lokale bevolking. Voordat we aan de slag gaan, luisteren we naar hun verhalen, behoeften en ideeën, en werken we vervolgens samen om die realiteit te maken. Het is en blijft een dagelijkse uitdaging, met als uitgangspunt dat elke persoon en elke gemeenschap het verdient om gehoord en geholpen te worden.
Onze weg is er een van zorgvuldigheid en toewijding. We nemen geen genoegen met halve oplossingen of tijdelijke fixes. We willen er zeker van zijn dat ons werk betekenisvol is, en dat het echte verandering teweegbrengt. En ja, die arbeidsintensieve zorgvuldigheid vertraagt soms onze groei als organisatie.

De afgelopen jaren zijn we geconfronteerd met nieuwe uitdagingen, met name in Birma. Daar zetten we ons in voor noodhulp aan mensen die op de vlucht voor geweld proberen te overleven in de jungle en geïmproviseerde kampen. Geconfronteerd met dit onbeschrijfelijk leed, is het onmogelijk voor ons om nee te zeggen. Ieder verzoek is even dringend en noodzakelijk. En dit heeft onze financiële reserves aanzienlijk uitgeput. Maar we geven niet op en blijven projecten steunen die hulp vragen.

Als ik terugkijk op de afgelopen 18 jaar, kan ik niet anders dan dankbaar zijn. Elke dag sta ik op met de wetenschap dat mijn team en ik een verschil kunnen maken in de levens van anderen. Dat is een privilege dat ik nooit voor lief zal nemen. Maar we kunnen dit werk niet alleen doen. We hebben steun nodig van mensen die geloven in onze missie en bereid zijn om bij te dragen aan een wereld waarin niemand wordt vergeten. Alleen samen kunnen we nog zoveel meer bereiken. Dus, alsjeblieft, overweeg om ons te steunen. Jouw bijdrage kan een wereld van verschil maken voor hen die het zo verdienen en het hard nodig hebben. Alvast bedankt.

Tenslotte

Kijk voor meer informatie op de prachtig uitgevoerde website van de SPC, waar o.a. vele projecten worden besproken, ondersteund met foto’s. Ook wordt uitgelegd hoe u geld kunt doneren voor de uitvoering van nieuwe projecten, zie https://philanthropyconnections.org

2 reacties op “Stichting Philanthropy Connections al 12,5 jaar actief in Thailand”

 1. Niek zegt op

  Dank voor dit inspirerende verhaal.

 2. Sallo Polak zegt op

  Beste redactie van Thailandblog.nl,

  Heel veel dank voor deze aandacht voor ons werk, opnieuw.
  Het is voor ons en voor de mensen die wij ondersteunen enorm belangrijk dat zoveel mogelijk mensen ons werk leren kennen en dan hopelijk gaan ondersteunen. Elke euro, elke baht maakt een verschil. Daar zorgen wij voor!

  Sallo


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website