Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Eerst even wat voorgeschiedenis. Ik ben een man van 67. Ongeveer 35 jaar geleden heb ik een virusinfectie gehad. Kort maar krachtig. Vergelijkbaar met griep. Daarna, vele jaren lang, symptomen van CVS.

De hele medische molen doorlopen, maar niets concreets gevonden. Uiteindelijk bij een professor in Leuven beland en het vermoeden had, dat het immuunsysteem tegen werkte. Altijd moe, koorts bij inspanning en nachtelijke zweetaanvallen. Zelfs voedselintolerantie. Daar ik een zelfstandig beroep had als binnenschipper, niet direct handig deze symptomen.

De laatste jaren, ging het wat beter. Tot ik in december, na terugkomst van Europa en Singapore, weer zwaar ziek werd. Wij vermoeden covid, ofschoon het toen nog niet bekend was. Echter nu heb ik weer dezelfde verschijnselen. Vooral de nachtelijke zweetaanvallen zijn erg. Lijk wel een vrouw die in de overgang is.

Misschien weet u een oplossing?

Groet,

G.

*****

Beste G,

Om eerlijk te zijn, heb ik geen idee en kan ik alleen maar gokken.

Het zou kunnen dat u 35 jaar geleden besmet bent geraakt met het Epstein Bar virus, dat de ziekte van Pfeiffer (mononucleosis) veroorzaakt. De symptomen daarvan kunnen na jaren terugkomen.

Een andere mogelijkheid is een Cytomegalus infectie.

Beiden kunnen makkelijk worden aangetoond met een bloedonderzoek.

Zo zijn er nog vele mogelijkheden voor uw aandoening.

Ik raad u aan een arts te bezoeken.

Vriendelijke groet,

Dr. Maarten

Rating: 5.00/5. From 2 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website