Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar [email protected] dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Afgelopen maandag heb ik op mijn motor een flinke duw gekregen van een auto aan de rechterzijkant waardoor ik omviel. Met behulp van een omstander de motor, 200kg, weer opgetakeld en aan de kant gezet. Schade was beperkt maar wel een brandplek op mijn rechterbeen onderaan de kuit, vermoedelijk door aanraking met de uitlaat. Afmeting 4,5 x 3,5 cm. Heb bij de apotheek, op advies, Bactedine gekocht en erop gesmeerd in de winkel. Daarna regelmatig becotide opgesmeerd en Mebo, een creme voor brandwonden gebruikt.

Vandaag is de wond nog steeds vochtig en pijnlijk en Mebo erop gesmeerd. Heeft u advies over behandeling? Als ik lig, ik heb geen problemen met slapen, en daarna weer opsta dan trekt de wond pijnlijk en na beweging wordt dat minder. Vermoedelijk trekt de wond strak als ik lig.

Met dank voor uw altijd gewaardeerd advies.

Groet,

J. geboren 1939

******

Beste J,

Spoel de wond eerst met schoon (mineraal) water. Daarna Betadine er op. Becotide, een corticoid, lijkt me hier niet aangewezen.

Probeer bij de apotheek Thai Pises Powder te kopen, dat heb ik gisteren ontdekt. Op de schone wond strooien. Niet te veel. Daarna een paar losse gaasjes erop.

U kunt gewoon douchen voor de wondbehandeling.

Wordt het binnen drie dagen niet beter, dan moet u naar de dokter, om een infectie uit te sluiten.

Vriendelijke groet,

Dr. Maarten

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website