Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Ruim 4 jaar geleden heb ik in Thailand oesters en kreeft gegeten, die nacht ben ik ontzettend ziek geweest en heb ik enorm veel moeten overgeven. Sindsdien heb ik last van mijn maag maar vooral zeer veel last van winderigheid, soms met wat diaree.

De dokters hier kunnen niets abnormaal vinden, men heeft reeds in mijn maag en darmen gekeken. Ik overweeg nu naar het subtropisch instituut in Antwerpen te gaan. Gaat het hier misschien om een bacterie die men hier niet dadelijk kent?

Heeft u dit in Thailand reeds ervaren of een idee wat de oorzaak zou kunnen zijn?

Alvast bedankt.

Groet,

P.

******

Beste P,

Tot mijn spijt kan ik alleen maar gissen, wat er aan de hand is. Het zou kunnen, dat u parasieten hebt binnengekregen, die u het leven zuur maken. Ik denk dan bijvoorbeeld aan Giardia Lambia. Dat is een ééncellig organisme, dat in de dunne darm huist.

Ook een bacteriële disbalans kan een oorzaak zijn.

Dat kan allemaal onderzocht worden in de ontlasting. Belangrijk is, welke medicijnen u 4 jaar geleden gehad heeft. Overigens is het niet zeker dat de oesters of de kreeft de schuldigen zijn.

Een bezoek aan de tropenarts lijkt me geen slecht idee.

Hier wat voorbeelden van parasieten: www.darmklachten.nl/aandoeningen/darmparasieten/

Vriendelijke groet,

Dr. Maarten

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website