Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij voorheen grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s en bijlagen kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Na een periode van een perfecte bloeddruk heb ik het de laatste 2 maanden niet gecontroleerd. Sinds een week heb ik ‘s morgens rond de 175/100/65 Mijn situatie is niet veranderd, ik ben verhuisd naar een rustiger omgeving en 8 kg afgevallen, nu 119 kg bij 200 cm. Matig eten, geen overmatig zoutgebruik, 1 mok koffie, een zakje electrolyte en ‘s middags een paar drankjes, ‘s avonds niets en 2 liter water per dag.

Ik heb het warm, terwijl het momenteel niet warm is. Het vorige jaar elke denkbare bloedtesten gedaan waar weinig tot geen bijzonderheden uitkwamen.
‘s Morgens Metoprolol 50mg en een 5 mg Lispril, ‘s avonds 20 mg Lispril.

Als het zo blijft moet ik dan de Lispril verhogen met bijvoorbeeld nog 5 mg of heb je een ander medicijn in gedachten als er geen verandering optreed?

Bedankt alvast voor je antwoord.

Met vriendelijke groet,

J.

*****

Beste J,

Ten eerste laat dat zakje electrolyte weg.

De lispril verhogen zal niet veel helpen. Een ander middel toevoegen zoals amlodipine 5 mg’s-avonds is misschien een goed idee.

De check-up is al gedaan. Lukt het met amlodipine niet, raadpleeg dan een cardioloog.

Met vriendelijke groet,

Dr. Maarten

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is daarbij van belang dat je de juiste informatie geeft (zie lijstje bovenaan de pagina).

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website