Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij voorheen grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s en bijlagen kan je sturen naar [email protected] dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Stel dat je in de gelukkige omstandigheid verkeert dat je al tweemaal bent gevaccineerd met Sinovac en dat je daarna ook nog éénmaal een AstraZeneca-vaccinatie hebt gekregen, is het dan verstandig om nog een tweede AstraZeneca toegediend te krijgen (dus een vierde vaccinatie in totaal)?

Of is dat allemaal een beetje teveel van het goede? Afgezien van of het moreel juist is….

Alle vaccinaties zijn toegediend met de benodigde en/of voorgeschreven tijden tussendoor.

Groet,

R.

****

Beste R,

Tweemaal Sinovac was al voldoende. Thailand experimenteert met AstraZeneca na Sinovac. Ze hebben dat op een paar honderd mensen uitgeprobeerd en toen goedgekeurd. Hoe gevaarlijk dat is weet niemand.

Sinovac is niet veel slechter dan de andere injecties. Een ARR (absolute risk reduction) van 0,7 tegen AstraZeneca 0,8. In de propaganda wordt RRR genoemd. Dat zegt niet veel over de werkzaamheid van de “vaccins” https://www.thelancet.com/action/showPdf?pii=S2666-5247%2821%2900069-0

Het begint er langzamerhand op te lijken, dat de vaccins helemaal niet werken en al helemaal niet tegen de nieuwe varianten die ze zelf lijken op te roepen.

Als je eenmaal diesel in een benzineauto gooit, merkt u dat dat niet werkt. Wees dan niet verbaasd, dat het de tweede keer ook niet werkt
Een tweede AZ injectie lijkt me dan ook volkomen overbodig.

Vriendelijke groet,

Dr. Maarten

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is daarbij van belang dat je de juiste informatie geeft (zie lijstje bovenaan de pagina).

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website