Vraag aan huisarts Maarten: Vervolg van zwelling linkervoet

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Gezondheid, Huisarts Maarten
Tags: ,
15 oktober 2022

Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij voorheen grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s en bijlagen kan je sturen naar [email protected] dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Ik ben met mijn gezwollen linkervoet naar het ziekenhuis geweest. De lab uitslagen en een foto zijn bijgevoegd. De dokter kon niets vinden, toen ik vroeg of het misschien een reactie
op een insectenbeet was kreeg ik een medicijn voor 5 dagen mee. Dit heeft echter niet geholpen. Soms is mijn linkervoet pijnlijk.

Als ik na de nacht rust opsta is de zwelling minder maar zodra ik ga lopen en zitten zwelt het weer op. Half 2020 ben ik gestopt met de Atorvastatine sinds die tijd neem ik bij mijn ontbijt 1 asperine om mijn bloed dun te houden.

Ik hoop dat u hier iets mee kan.

Heeft u nog suggesties?

Groet,

J.

*****

Beste J,

Er zou sprake kunnen zijn van een oud trauma, breuk of verstuiking, waardoor de circulatie niet 100% is. Dat kun je op de echo doppler vaak niet goed zien. Ook overbelasting kan een oorzaak zijn. Overgewicht kan extra druk op de voet geven.

Probeer enkele dagen een ontstekingsremmer als naproxen 300 (3xdd) na het eten te nemen. Wel ‘s-morgens een Omeprazol voor het ontbijt.

Helpt dat, dan zou ik gaan denken over gewichtsvermindering.

Met vriendelijke groet,

Dr. Maarten

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is daarbij van belang dat je de juiste informatie geeft (zie lijstje bovenaan de pagina).

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website