Vraag aan huisarts Maarten: Verstuiking aan mijn voet

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Gezondheid, Huisarts Maarten
Tags: ,
28 september 2020

Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar [email protected] dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Een week geleden ben ik tijdens een regenbui uitgegleden en heb een forse enkel verstuiking aan mijn zwakke voet. Ook omdat ik wafarin gebruik heb ik meteen de voet gekoeld met ijs, meerdere keren de eerste 2 dagen. Ook heb ik het gebruik van wafarin 2 dagen onderbroken. INR nu 1.9, beetje laag dus. De voet in kwestie kan ik niet aansturen door een zenuwprobleem als gevolg van een hernia. Ook is er atrofie opgetreden in het linker onderbeen waardoor de afbraak van de uitstorting wellicht trager verloopt. Nu is de pijn wel weg maar de voet slinkt niet en de druk blijft. Ik kan lopen in en om het huis zonder pijn.

Mijn vraag is of ik te vroeg ben herbegonnen met wafarin en de bloeding nog niet is gestopt en daarom de voet dik blijft? Medicijnen alleen wafarin 3 mg, geen alcohol, niet roken, bloeddruk 130/75, 80 kg en 189cm, 79 jaar.

Graag uw advies.

Beste groet,

K.

*****

Beste K,

Verstuikingen kunnen erg lang duren. Resorptie van bloed gaat langzaam. Mijn advies is een drukverband aan te brengen met medium druk. Die zijn bij een goede apotheek te koop. Alleen de voet en de enkel in het verband. Het makkelijkste is: Zie foto.

Natuurlijk is een losse zwachtel ook mogelijk.

‘s-Nachts afdoen en de voet wat hoger leggen. Het geheel kan enkele maanden duren. Pas op met wondjes. Desinfecteer die zo snel mogelijk.

Ook een fysiotherapeut kan helpen.

Met vriendelijke groet,

Dr. Maarten

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website