Vraag aan huisarts Maarten: Vaak moeten plassen ’s nachts

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Gezondheid, Huisarts Maarten
Tags:
14 juli 2022

Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij voorheen grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s en bijlagen kan je sturen naar [email protected] dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Ik ben ondertussen 85 jaar en weeg ongeveer 66 kg. Gebruik Aspilet 81 mg, en Doxasin 4 mg. En heb een hernia in mijn linkerlies, die ik nog steeds kan terugdrukken en geen pijn opleverde, wel is het lastig. Een operatie is denk ik niet verstandig gezien mijn leeftijd.

Ik ben nogal vergeetachtig (ik heb u al vaker geschreven).

De laatste nachten moet ik veel plassen soms wel 8 tot 10 x wat natuurlijk niet bevordelijk voor mijn slaap. Ik heb per ongeluk weer de ticagrelor gebruikt 2x daags , terwijl u mij dat afgeraden had. Sorry.

Kan ik doorgaan met Doxasin? Of wat kan ik doen om ’s nachts niet zo vaak te plassen?

Mocht u nog wat willen weten dan hoor ik dat gaarne.

Hartelijke groeten,

J.

****

Beste J,

Misschien heeft u een blaasontsteking. Daar kunt u uw urine op laten controleren. Vraag ook een antibiogram, mocht het positief zijn.

Is de urine goed dan vrees ik dat er niet veel aan te doen is. Medicijnen hiertegen hebben erg veel bijwerkingen. Aan dat plassen valt niet veel te doen. Wel zou ik twee uur voor u naar bed gaat niets meer drinken.

Met die hernia zou ik wel naar een chirurg gaan en eerlijk vragen wat de risico’s zijn. Dan kunt u zelf afwegen of de verbetering van kwaliteit opweegt tegen het risico.

Met vriendelijke groet,

Dr. Maarten

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is daarbij van belang dat je de juiste informatie geeft (zie lijstje bovenaan de pagina).

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website