Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Onlangs heb ik een ongeval gehad. Met een cirkelzaag. In mijn onderbeen. Mijn bot was 30% ingesneden. Daarvoor heb ik een operatie ondergaan, De wond is schoongemaakt en dichtgenaaid.

Tijdens de operatie is er geprobeerd mijn onderlichaam te verdoven middels een ruggenprik. Dit ging 5 (!) keer fout! Ik riep toen keihard STOP! En ben ik onder narcose geholpen. Na twee dagen kon ik mijn benen niet bewegen. Heel langzaam kwam het gevoel weer terug en na 9 dagen kon ik het ziekenhuis in Bueng Khan verlaten. Met een looprek. Het is nu 4 weken geleden en ik loop weer normaal.

Nu heb ik vrij kort na de operatie uitslag gekregen. Met veel jeuk. Mijn vrouw deed er elke dag talkpoeder op, en Beta-Dipo zalf wat ze bij de apotheek gehaald had. Het lijkt er echter op dat het erger werd. Dus zijn we naar de vrouwelijke arts in ons plaatselijke ziekenhuis gegaan. Zij schreef voor: cindamycin 300 Mg 3 maal daags, Amoxicillin 500 Mg ook 3 maal daags, en Loratadine 10 Mg, in de morgen 1 maal daags.

Ze wist niet zeker wat het mogelijke virus is. Over een week terugkomen. Wat is uw advies?

Bijgaand foto’s van mijn oksels en mijn balzak.

Groet,

H.

*******

Beste H,

Dit lijkt erg op een schimmelinfectie, als reactie op antibiotica. Ongetwijfeld hebben ze u in het ziekenhuis ook volgepompt met antibiotica
Die (clindamicine, amoxiciline) zou ik dus maar laten staan. De Loratadine helpt misschien wat voor de jeuk.

Probeer het eens met Mycozole poeder, te koop bij de apotheek. Drie maal daags goed inpoederen en elke keer dat het nat is geweest. Poeder is in dit klimaat beter dan zalf.

Binnen enkele dagen zou dan verbetering moeten optreden. Laat eventueel ook uw suiker controleren.
Gaat het met dit poeder niet helemaal weg, dan kunt u altijd nog diflucan (fluconazole) 150 mg 1 tablet proberen. Innemen bij het eten. Na een week herhalen.

Een tweede mogelijkheid is inderdaad een virus, bijvoorbeeld een herpes simplex I of II. Niet echt waarschijnlijk.

Werkt dat allemaal niet dan zal het laboratorium uitsluitsel moeten geven.

Met vriendelijke groet,

Dr. Maarten

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website