Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij voorheen grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s en bijlagen kan je sturen naar [email protected] dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Ik ben 70 jaar, 78 kg en 1,72 hoog. Geen medicijnen, beweeg veel. Nu heb ik toch een hele lastige vraag voor mezelf. Ben al 8 maanden bezig om een vaccin te krijgen maar dat valt toch niet mee.

Heb me op vele lijsten in laten schrijven ook de Expat vac van de overheid maar het vreemde is ik hoor vervolgens niets meer.

Ben 4 weken geleden hier in Surat Thani naar de health office geweest en uitgelegd dat ik 70 jaar ben en nu toch wel een beetje bang ga worden, daar ook weer op een lijstje gezet en vervolgens weer niks.

Mijn vraag: nu kan ik met mijn ID kaart ergens Sinovac en AstraZenica als tweede krijgen. Hier heb ik altijd van gezegd die nooit, maar ik begin toch te twijfelen.

Graag u mening en advies?

Mijn hele familie, waar ik mee woon hebben al lange tijd Sinofarm gekregen maar dat was alleen voor thai .

Groet,

P.

*****

Beste P,

Sinopharm en Sinovac zijn niet slechter dan de andere vaccins. Wel minder gevaarlijk. We weten nu, dat de nieuwe mRNA en Vector DNA nauwelijks werken en zeker niet lang. De effectiviteit daalt naar nul in 6-7 maanden. Dan bent u als het ware weer ongevaccineerd. De boosters zijn nodig, om dat te ondervangen, maar vormen weer een gevaar op zichzelf, vanwege het steeds grotere aantal bijwerkingen en mutaties, die aan het vaccin ontsnappen. Ik zal dan ook niemand AstraZeneca, Pfizer, J&J en Moderna aanraden. De veiligheid van die experimentele “vaccins” zijn niet aangetoond.

Luister niet naar minister De Jonge. Als die zijn mond opent, komen er alleen maar propaganda en leugens uit. Hier iets voor de liefhebbers. Lezen voor u boze brieven gaat schrijven: https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa2114114

Met Sinovac en Sinopharm loopt u die risico’s misschien ook, maar dan loopt u niet zo veel kans op heel vervelende bijwerkingen.

Neem gewoon de eerste spuit Sinopharm, of Sinovac. Als u voor de tweede komt eist u hetzelfde en weigert AstraZeneca enz. Dat is enkele kennissen ook gelukt zonder enig probleem.

Het cocktail is een experiment in een experiment. Doe daar niet aan mee.

Met vriendelijke groet,

Dr. Maarten

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is daarbij van belang dat je de juiste informatie geeft (zie lijstje bovenaan de pagina).

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website