Vraag aan huisarts Maarten: Te lage bloeddruk?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Gezondheid, Huisarts Maarten
Tags:
8 januari 2022

Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij voorheen grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s en bijlagen kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Mijn vrouw voelt zich de laatste tijd moe en soms duizelig. Zij is verder gezond, 65 jaar en 158 en 65 kilo. Hebben een ATK gedaan, die is negatief.

Haar bloeddruk een aantal maal gemeten en die komt steeds op 62/98 met eenhartslag rond de 60. Dit is volgens mij aan de lage kant.

Gebruikt al jaren medicijn tegen cholesterol, verder niets.

Wat kan zij doen om de bloeddruk iets hoger te krijgen?

Alvast bedankt.

Groet,

B.

*****

Beste B,

Het gebruik van afkortingen is iets waar vele artsen en anderen zich schuldig aan maken. Zelf doe ik dit ook wel eens.
Afkortingen zorgen vaak voor verwarring. ATK zal iets van Algemene T Keuring betekenen. ATK bij auto’s is Algemene Technische Keuring.

Een bloeddruk van 62/98 (98/92) is inderdaad laag, maar als uw bloeddrukmeter (BDM) steeds dezelfde waarde aangeeft, is er iets mis met uw BDM. Ik neem aan dat u een gemiddelde bedoelt? Laat in ieder geval die meter ijken.

Cholesterolverlagende pillen verlagen ook vaak de bloeddruk. Laat die pillen dus maar weg. Ze zijn zinloos, tenzij uw vrouw extreem hoge cholesterol waarden heeft.

Zorg verder dat ze genoeg drinkt.

Met vriendelijke groet,

Dr. Maarten

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is daarbij van belang dat je de juiste informatie geeft (zie lijstje bovenaan de pagina).


» Laat een reactie achter


Rating: 4.38/5. From 13 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website