Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals: Leeftijd, woonplaats, medicatie, eventuele foto’s, en een eenvoudige ziektegeschiedenis. Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Tot voor zo n half jaar had ik een normale stoelgang, maar tegenwoordig moet ik zo n 5x per dag naar de wc, terwijl ik het niet echt als diarree kan duiden. Een behoorlijke aandrang en op de pot aangekomen volgt er meestal een stevige scheet en wat gekeutel terwijl ik vroeger gewoon 1x per dag naar de wc ging en een normale bolus produceerde. Ik ben altijd al wel behoorlijk winderig geweest. Dit alles gaat gepaard met enige buikklachten maar dat valt behoorlijk mee.

Zou jij hier iets zinnigs over kunnen zeggen?

Nou las ik laatst over dat machinaal water op TB; dat drink ik dus ook al jaren; zou dat er evtueel iets mee te maken kunnen hebben?

Met vriendelijke groet,

H.

******

Beste H,

Het kan best door het water komen, maar ik zou, hoe dan ook een darmonderzoek laten doen.

De gouden standaard is een colonoscopie. Goede tweede is “DNA stool test”, Cologuard genoemd. Het nadeel van de tweede is, dat er veel vals positieven zijn.

Mijn advies is dan ook een dikke darm onderzoek.

Vriendelijke groet,

Maarten

 

 


» Laat een reactie achter


Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website