Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar [email protected] dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Ik neem aan dat je bekend bent met de oude Thaise Therapeutische Massage: Karsai. Voor de medelezers die onbekend zijn met deze therapie: Het is een stimulerende massage van de erogene zone (voor mannen de penis, perineum en testikels, niet met de bedoeling om tot een hoogtepunt te komen (ook wijdverbreid beschikbaar in Thailand op een erg professioneel niveau) maar juist door een ejaculatie te vermijden de seksuele energie “om te zetten” in “levensenergie” die de gezondheid en welbevinden zou bevorderen.

Ik heb wat ervaring hiermee en zulk een “behandeling” resulteert voor mij in een “verjongende” ervaring. De techniek is dat seksuele stimulatie door de practitioner zo gezegd wordt “genegeerd” door degene die de behandeling ondergaat (gesublimeerd wordt om het maar eens wat wetenschappelijker te zeggen), en als het dan (onverhoopt) bijna zou gebeuren, wordt het door de practitioner letterlijk “geblokkeerd”.

Hier komt de vraag: Wat is het risico indien “te laat” wordt gestopt en een “retro-ejaculatie” optreedt. Met name stel ik die vraag voor een situatie van UTI (urinal track infection).

Groet,

T.

******

Beste T,

Je hoeft niet bang te zijn voor een infectie, tenzij de therapeut vieze handen heeft.
Kijk wel uit dat je het niet te vaak doet. Anders verjong je zoveel, dat ie het niet meer doet.

Vriendelijke groet,

Dr. Maarten

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website