Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar [email protected] dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Bedankt voor je antwoord. Voor vieze handen hoef ik niet bang te zijn. De practicioner deed niet onder voor een serieuze verpleegster, en wist perfect hoe ze rubber handschoenen moest aan en uitdoen. Eigenlijk was ik meer bang voor een infectie “van binnenuit”.

De algemene vraag die ik stelde is in feite wat persoonlijker. De laatste keer werd een startende ejaculatie gestopt, eigenlijk door een misverstand en ik ben er zeker van dat een ferme retro ejaculatie plaatsvond. Nou heb ik een UTI door een multi resistente E Coli die soms wel soms niet actief is en twee dagen na het gebeuren was mijn linker testikel ter grootte van een flinke kippenei. In het begin pijnlijk maar allengs wat minder.

Een Ultrasound toonde aan dat het epidydimes flink gezwollen was, voelt ook als een harde “ring” Ik heb twee lokale urologen geconsulteerd en een van hen wilde al meteen gaan opereren. Mijn eigen conservatieve benadering levert vruchten op.Voor de zekerheid (want ik twijfel aan een infectie) heb ik twee weken ciprofloxacin (2 x 500 mgr) genomen gedurende een week. Geen pijn, geen koorts.

De zwelling is nagenoeg weg, epydidimis blijft sterk gezwollen. Niet warm. niks ” pulseert” vlgs ultrasound verhoogde bloed doorvoer wat logisch lijkt. Sperma op een urine test strip toont geen leukocyten, noch nitriet, oid. Ook urine is infectie vrij. Dus ik denk dat het allemaal wel meevalt.

Het door het lichaam opnemen van het ejaculaat kost natuurlijk wat tijd.

Ik houdt het in de gaten. Denk dat het wel vanzelf overgaat. Graag reactie als je na dit verhaal het er niet mee eens bent.

Groet,

T.

*****

Beste T,

Dit is inderdaad een meer serieuze vraag. Als je een resistente E. Coli hebt, dan bestaat inderdaad de kans, dat die zich in de prostaat verschuilen, waar 99,9% de vloeistof vandaan komt. Het zaad (sperma) komt uit het scrotum. Samen noemen we dat ejaculaat. Ejaculaat op een urinetesttstrip werkt niet. Dat heeft met de samenstelling te maken. Als je je ejaculaat wilt laten nakijken, moet je dat vers en warm afleveren bij een laboratorium voor een kweek.

Misschien kun je je Karsai Therapeut dan meenemen, om je een ongeremde massage te geven. In het lab. hebben ze wel een busje, om je sperma op te vangen.

Een retrograde ejaculatie is niets bijzonders en is absoluut niet gevaarlijk. Het ejaculaat komt dan in de blaas terecht en wordt dan samen met de urine uitgeplast. Het lichaam neemt het dus niet op.

Waarschijnlijk heb je een epididymitis gehad met onbekende bacterie. Meestal is de oorzaak een geslachtsziekte, zoals Chlamydia of Gonorrhea, vaak ook, onbekend. E.Coli kan dus ook.

Verhoogde bloedtoevoer is normaal bij een infectie. Antibiotica is de juiste behandeling, maar als je niet weet welke bacterie het is en geen antibiogram hebt, wordt het schieten met een blinddoek voor.

Met vriendelijke groet,

Dr. Maarten

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website