Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Mijn naam is André ben 63 jaar oud en weeg 79 kg. 169 cm grootte, fiets veel en ben pescotarier.

Mijn vraag is of er L-thyroxine 125 mcg (neem ik voor schildklier) te verkrijgen is in Thailand of eventueel medicijn dat dit kan vervangen? Ik had een ongeluk waardoor mijn hypofyse niet goed meer werkt daar neem ik genotonorm 5,3 inspuitingen (iedere avond voor slapen 2 clicks) voor.

Van deze medicatie heb ik genoeg, enkel de naaldjes voor de prikpen BD micro-fine 8mm (0,25mm x 8mm) heb ik ook nodig.

Ook nog een vraag welke test ik best doe voor hartkloppingen, volgens de dokter in Satuek (die deed een echogram en zag kleine beschadiging) doe ik best een cardiotest.

Ik heb ook diabetes type 2 waarvoor ik momenteel geen medicatie neem ik probeer het onder controle te houden door dieet en beweging (deze morgen 160 nuchter, denk iets te hoog?). Vroeger nam ik metformine 850.

Ik woon in Satuek ongeveer 40 km van Buriram, denk dat daar wel een onderzoek mogelijk is?

Bedankt bij voorbaat en vriendelijke groeten,

A.

*****

Beste A,

L-thyroxine is hier verkrijgbaar als Levothyroxine (Thyrosit) in tabletten van 50 en 100 mcg. Laat wel uw T4 na enkele weken controleren, omdat er nogal wat verschillen zijn tussen verschillende schildklier medicijnen.

Wat de naaldjes betreft, kunt u het beste in de apotheek navraag doen, of online bestellen.

Voor hartkloppingen kunt u een 24 uurs ECG vragen en voor de eventuele beschadigingen een cardio MRI, of CT-scan. Uw dokter zal dat ongetwijfeld ook aanvragen en misschien ook een coronair angiografie.

Die hartkloppingen kunnen ook komen van een te hoge dosis L-thyroxine en/of genotonorm.

Voor uw suiker zou ik weer met metformin beginnen.

Laat u in ieder geval goed onderzoeken, inclusief een bloedonderzoek.

Wat er mogelijk is in Buriram weet ik niet, maar dat kunt u vragen. Er zijn drie ziekenhuizen, waaronder een universiteitsziekenhuis.

Met vriendelijke groet,

Dr. Maarten

Redactie: Heb jij ook een vraag aan dokter Maarten? Gebruik het contactformulier en geef de juist informatie (zie lijstje helemaal bovenaan).


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 5 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website