Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

 • Leeftijd
 • Klacht(en)
 • Voorgeschiedenis
 • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
 • Roken, alcohol
 • Overgewicht
 • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
 • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.

Let op: De reactiemogelijkheid staat standaard uit om te voorkomen dat er verwarring wordt gezaaid met niet-medisch onderbouwde adviezen door goedwillende lezers.


Beste Maarten,

Ben 67 jaar weeg ongeveer 80 kilo en 175 lang bloedgroep B negatief. Tot mijn grote ontsteltenis ontdekte ze bij mij een Aneurysma (AAA) 5 cm waaraan ik op jongstleden zondag 17 maart ben geholpen in het plaatselijke ziekenhuis te Ubon Ratchatani Ubonrak Thonburi. Alles goed verlopen.

Tijdens de operatie zag de arts ook dat mijn blindedarm heel erg vergroot was en ontstoken dus ook gelijk verwijderd. Zit of lig nu thuis te bekomen of genezen met 60 krammen in mijn buik. Heb nu de medicijnen:

 • 3 x daags AIR-X 80 MG
 • 3 x daags Metronidazole 400 mg
 • 2 x daags Ciprofloxacin 500 mg
 • 1 x daags arCoxia 90 mg
 • 1 x daags Simvastatine 20 mgen Fybogel Sachet na ontbijt en dinner

Ik was al gestopt met roken drink zelden mijn eet gewoontes aangepast minder vet en dierlijk. Blijf alleen erg last houden van ontlasting probleem heeft u daar een aanbeveling voor of wat ik zou kunnen doen om dat te verlichten?

Groet,

Willem

 

*******

Beste W,

Gelukkig maar, dat tot nu toe alles goed afgelopen. Curieus overigens, een appendicitis als toevalsbevinding.

Wat uw ontlasting betreft, het volgende. Als er sprake is van dunne ontlasting, kunnen de antibiotica en de Fybogel een oorzaak zijn. Hebt u last van obstipatie, dan moet u veel drinken en raad ik u aan de fibrogel 4 x daags te nemen, na maaltijden en voor het slapen. Overigens kunnen de antibiotica (Metronidazol en Ciprofloxacin) ook verstopping veroorzaken.

Verder lijkt het me verstandig Omeprazol te nemen voor het ontbijt in verband met de Arcoxia. Dan kunt u de AIR-X weglaten. Die doet toch niets. De Arcoxia kunt u vervangen door Soproxen 2×300 na het eten. Is wel zo goedkoop. Paracetamol mag ook. Het nut van de simvastatine zie ik niet.

U moet er rekening mee houden, dat u nog enkele maanden klachten zult houden. Het is geen geringe operatie geweest. Ook bestaat de mogelijkheid, dat u een darminfectie krijgt door overgroei van bacteriën (Clostridium Difficile). In dat geval is behandeling met Rifaximina de beste keuze naar mijn ervaring.

Kijk ook uit voor urineweginfecties. Die worden vaak over het hoofd gezien.

In het algemeen echter valt het allemaal wel mee. De beschreven complicaties komen meestal niet voor.

Beweeg regelmatig, ook al doet dat een beetje pijn.

Hebt u nog vragen, laat het me dan weten.

Vriendelijke groet,

Maarten Vasbinder

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website