Vraag aan huisarts Maarten: Pijn in penis

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Gezondheid, Huisarts Maarten
Tags: ,
8 augustus 2022

Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij voorheen grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s en bijlagen kan je sturen naar [email protected] dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

VERVOLG OP EERDERE VRAAG

Goedemorgen Maarten,

Ik had vergeten te zeggen dat het HCT medicijn een 3 in 1 tablet is dus nu moeilijk te veranderen, ik neem de HCT wel ’s morgens in.

Mijn klacht over het gevoel in de penis heb je niet op gereageerd dus ik denk dat dat niet medicijn gerelateerd is. Heb je een idee wat het kan zijn, en of ik een uroloog moet raadplegen?

Vriendelijke groet,

J.

*****

Beste J,

Inderdaad zit de HCT in een combinatie tablet. Je zult daarom de amlodipine of de valsartan los moeten kopen.

De pijn aan de penis kan veroorzaakt worden door een schimmeltje. Misschien is het het beste terug te gaan naar de oude medicatie (metoprolol en enalapril). Exforge kan het ook veroorzaken, maar dat is wel een zeldzaamheid. Laat ook de urine controleren op infectie.

Als niemand iets kan vinden, is de uroloog een mogelijkheid.

Vriendelijke groet,

Dr. Maarten

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is daarbij van belang dat je de juiste informatie geeft (zie lijstje bovenaan de pagina).

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website