Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Mijn ontbijt is 1 gekookt kippenei, 2 kwarteleieren en daarna rijst met sojamelk (warm). Vanmorgen toen ik het rijst eten begonnen was kreeg ik opeens een gevoel van dat het eten niet goed de maag in kwam. Ik kan dan ook niet verder eten. Daarna lichte kramperige pijn in mijn slokdarm.

Toen spuugde ik regelmatig redelijk veel taaie witte (door rijst en melk) slijm op. Dat gebeurde met tussenpozen en duurde bijna een half uur. Ik kreeg er ook betraande ogen van. Na een half uur bedaarde het wat en ik voelde dat ik weer kon eten.

Ik heb het wel eerder gehad, maar niet vaak.

Mijn vraag: wat is hier aan de hand? Kan ik het voorkomen? Kan ik het probleem op een of ander manier sneller oplossen?

bedankt en groet,

Jay

******

Beste Jay,

Waarschijnlijk heeft u een ontstoken slokdarm (oesophagitis), of een slokdarm achalasie (vernauwing). Ook kan er sprake zijn van slokdarmspasme (kramp). Er zijn nog meer mogelijkheden.

Ik raad u aan een gastro enteroloog (maag-darm specialist) te raadplegen, die een oesophagoscopie zal doen.

Met vriendelijke groet,

Dr. Maarten

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is daarbij van belang dat je de juiste informatie geeft (zie lijstje bovenaan de pagina).

Rating: 5.00/5. From 3 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website