Vraag aan huisarts Maarten: Pijn in linkerhand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Gezondheid, Huisarts Maarten
Tags: ,
29 oktober 2021

Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij voorheen grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s en bijlagen kan je sturen naar [email protected] dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Ik ben H. en ben74 jaar. Ik heb laats een controle gedaan in het ziekenhuis. Omdat mij linkerpols veel pijn deed. Er was toen een foto gemaakt maar daar op was alles goed, volgens de arts en zei dat het overbelast was. Medicijnen meegekregen maar dat hielp niets. Toen naar andere dokter en die zie je moet je bloed laten testen wat ik heb gedaan zie bijlage, en gaf deze medicijnen maar hij zei niet voor hoelang? Graag meer informatie van U.

Ik weeg 83 kilo
Lang 178 cm
Ik gebruik
Omeprazole Cap 20 mg om de dag
Pravastatin 1x 20 mg per dag
Nebivolol 1x 5 mg per dag
Amlodipine 1x 5 mg per dag

Ik ben linkshandig en de medicijnen zijn voor mijn hart. En omeprazol voor mijn maagzuur. De medicijnen dat zijn er 10 voor 5 dagen twee per dag na eten, lijkt mij weinig. Ik rook en drink niet en ik heb geen foto van de pols. De volgende keer vraag ik wat voor medicijnen ze geven, vond ik ook raar dat ik niet weet wat ik krijg.

Groet,

H.

*****

Best H.

Het plaatje van de tabletten zegt niet zoveel. Dat laat de naam van de producenten zien. Op de strip staat allopurinol, om het urinezuur te laten dalen. Dat is licht verhoogd (Lab). Hoeveel per dag?
Ze denken kennelijk dat u jicht heeft. Is goed mogelijk.
De cholesterolverlager kunt u weglaten. Die bezorgt hooguit last.

Ik dacht al dat je linkshandig bent. Zit je veel achter de computer met een muis. Zo ja, probeer dan een pols splint, te koop bij de medische materialenhandel. Zie plaatje.

Allopurinol helpt alleen na lange tijd, als er sprake is van jicht.

Vriendelijke groet,

Dr. Maarten

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is daarbij van belang dat je de juiste informatie geeft (zie lijstje bovenaan de pagina).

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website