Vraag aan huisarts Maarten: Pijn aan mijn linker sleutelbeen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Gezondheid, Huisarts Maarten
Tags:
16 december 2018

Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.

Let op: De reactiemogelijkheid staat standaard uit om te voorkomen dat er verwarring wordt gezaaid met niet-medisch onderbouwde adviezen door goedwillende lezers.


Beste Maarten,

Ik heb sinds een week pijn aan mijn linker sleutelbeen en vooral bij de sc gewricht, deze is ook licht gezwollen. Ik heb ook de indruk dat de hele sleutelbeen iets naar voren uitsteekt. Geen verkleuring.

De pijn begon een week gelden bij mijn schoudergewricht (alsof ik wat spieren had verrekt) en is na drie-vier dagen langzaam geschoven naar de sleutelbeen. S’nachts word ik eventjes waker van de pijn als ik mij omdraai. De pijn neemt af in de loop van de ochtend nadat ik weer mijn arm heb gebruikt. Maar ik blijf het gebied voelen de hele dag, het is alleen dan dragelijk.

Ik kan me niet herinneren iets verkeerd gedaan te hebben. Drie keer per week doe ik een uur (zachte) Yoga met een docent en kan me ook niet herinneren iets geforceerd te hebben.

Verder heb ik op roken na, een gezond levensstijl, een bmi van 18.8. Ik slikt alleen Caltrate Plus om gebroken nagels te voorkomen, verder geen medicijnen. Verder geen andere klachten met mijn lichaam. Wel kan ik het volgende toevoegen: Ik ben 69 jaar oud en woon sinds twee jaar permanent in Pattaya. Er is geen voorgeschiedenis omtrent mijn botten. Nog nooit klachten ermee gehad, ook niet bij mijn moeder en alle aanverwante vrouwen in de familie. Helaas is de geschiedenis van mijn verwekker niet bekend…Ik drink gemiddeld drie à vier Sangsom soda per dag (vooral met heel veel soda!). Bloeddruk is gemiddeld 130-70. Ik heb vaak krampen in mijn tenen, vooral bij de linker voet. Grote teen en middenteentje gaan zomaar gek staan, niet tegelijk. Het is of het een of het ander.

Ik heb nog geen onderzoek laten doen, ik wil liever het advies van Martin of dat zinnig zou zijn en zo ja, wat ik dan moet laten doen, foto, scan? Naar een dokter of naar de fysiotherapeut? Of gewoon afwachten, wellicht gaat het vanzelf over.

Groet M.

******

Beste M,

Het lijkt me wel degelijk zinnig, onderzoek te laten doen. De kramp in de tenen kan onder andere duiden op vochtgebrek, mineralen tekort, of verminderde doorbloeding door het roken (brekende nagels). Het kan ook door de rum komen.

De pijn in de schouder kan vele oorzaken hebben. Arthrose is een mogelijkheid, maar het kan ook een gevolg zijn van een probleem elders in het lichaam.

In uw geval lijkt me onderzoek door een internist aangewezen, die waarschijnlijk de zwelling bij het sleutelbeen zal laten scannen (MRI).

Uw BMI van 18.8 en bloeddruk van 130/70 zijn prima.

Met vriendelijke groet,

Maarten Vasbinder


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website