Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij voorheen grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s en bijlagen kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Vorige week, op 9/9 was er een vraag aan dr Maarten over zwaar transpireren door het gebruik van medicijnen om oorontsteking te verhelpen. De man J. gebruikte pillen om in te nemen.

Ik heb ook oorontsteking gehad maar kreeg geen pillen van de dokter. Hij gaf me Tarivid otic solution oogdruppels, een klein groen flesje met 5ml inhoud met 3mg ofloxacin per ml. Gaat dus direct in het oor en niet als pillen eerst door je lichaam met eventueel bijwerkingen.

Dit medicijn heeft me altijd goed doen genezen. Ongeveer 300 baht per flesje.

Groet,

J.

*****

Beste J,

In mijn praktijk gebruikt ik voor gehoorgang infecties (otitis externa) ook altijd oordruppels, die ik zelf had samengesteld. Er zat nooit antibiotica in.

Bij een binnenoor infectie (otitis interna) werkt dat echter niet, omdat het trommelvlies ertussen zit.

Met vriendelijke groet,

Dr. Maarten

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is daarbij van belang dat je de juiste informatie geeft (zie lijstje bovenaan de pagina).


» Laat een reactie achter


Rating: 4.60/5. From 10 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website