Vraag aan huisarts Maarten: Oor slaat dicht

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Gezondheid, Huisarts Maarten
Tags:
28 december 2021

Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij voorheen grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s en bijlagen kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Ik ben 62 jaar niet zo zwaar op dit moment, 10 kilo verloren in 1 jaar door de galblaas en galstenen en 173 lang, drink niet meer en nooit gerookt.

Ik heb u al meerdere malen om advies gevraagd, laatst nog betreft mijn galblaas en galstenen, deze zijn nu verwijderd op 22 november: 36 steentjes. Nogal logisch dat ik om de 2 weken in het ziekenhuis lag. De doktor zei dat het 2 maanden kan duren dat alles weer op zijn plaats zit en is genezen, ik heb de tijd.

Nu heb ik de laatste weken problemen met mijn linkeroor, deze slaat elke keer dicht als ik moet slikken of water drinkt. Ik ben bij de orendoktor geweest en hij vind het een oorinfectie. Ik heb nu oordruppels en 2 tabletten, 1 ‘s morgens en 1 voor het slapen gaan, namen onbekend, u weet hoe het werkt in Thailand.

Kan u mij zeggen waar dit door komt, hoe ik er vanaf kan komen en het zelf nog iets kan doen zodat het over gaat?

Bedankt voor uw advies.

Groet,

D.

*****

Beste D,

Wat de oren betreft, is het moeilijk te weten wat er aan de hand is, als ik er niet in kan kijken. Ik neem aan dat de orendokter uw oren heeft schoon gemaakt?

Uw probleem lijkt van de buis van Eustachius te komen. Koop een neusspray Otrivin en gebruik die gedurende 1 week 2-3 maal per dag. Niet langer, anders kan het averechts werken.

Werkt het gebruik dan voortaan een zoutoplossing. U kunt dat kopen als saline solution. Daarmee kunt u dagelijks snuiven, als dat nodig is.
De Otrivin kunt u na een week stoppen weer gebruiken.

Herstellen van een galblaasoperatie kan inderdaad een tijdje duren. Eet geen vet in de eerste maanden. 

Vriendelijke groet,

Dr. Maarten

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is daarbij van belang dat je de juiste informatie geeft (zie lijstje bovenaan de pagina).


» Laat een reactie achter


Rating: 4.31/5. From 13 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website