Vraag aan huisarts Maarten: Nadruppelen en spataderen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Gezondheid, Huisarts Maarten
Tags: ,
15 januari 2021

Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Ik heb veel last van krampen in mijn voeten en benen, vooral als ik mij strek als ik in het bed lig en bij het wakker worden, het kan zo zalig zijn je te strekken, maar dan is de pijn enorm. Moet er wel bij zeggen ik heb last van aderspat en ik heb die al 4 maal laten verwijderen in beide benen doch die komen na tijd terug. Wat kan ik doen? Terug opereren vind ik geen optie, met al die last dat dit te weeg brengt, het terug leren stappen, neemt enorm tijd in beslag.

Ben 70 jaar geen roker sporadisch is een biertje.

Een andere vraag in verband met de prostaat, heb last bij het wateren geen gevoel meer en steeds nadruppelen, heb hier wel al wat gelezen op het blog maar de medicatie daar schrik ik wat van af omdat ik problemen heb met mijn maag. Welke medicatie kan ik hier voor innemen die geen verder last veroorzaakt voor mijn maag.

Groet,

J.

******

Beste J,

Voor nadruppelen zijn er geen echt goed werkende medicijnen. Wat wel helpt zijn bekkenbodemoefeningen: ww.jeroenboschziekenhuis.nl/ Worden de klachten ernstiger, dan raad ik u aan, een uroloog te bezoeken.

Die spataders zijn natuurlijk heel vervelend. Moderne behandelingen zijn Endovenous laser therapy (EVLT), Radiofrequency Ablation (RFA) en microschuim (microfoam). Dat kan ambulant en het is niet nodig daarna zwachtels en dergelijke te gebruiken. Strippen gebeurt eigenlijk vooral nog in nachtclubs.

Ongetwijfeld doen ze deze behandelingen ook in Thailand. Goedkoop zullen ze niet zijn.

Met vriendelijke groet,

Dr. Maarten


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 4 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website