Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij voorheen grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s en bijlagen kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Ik heb prostaatkanker met uitzaaiingen in de botten heb 22 chemo’s gehad. Nu gestopt, wil graag naar ons huis in Thailand en ik heb niet veel tijd meer.

Ik gebruik de medicijnen Abstral 100 MI FENTANYL voor sublinguaal en FENTANYL SANDOZ MATRIXPLEISTERS 37 UG. Nu is mijn vraag is er in Thailand ook een alternatief voor deze medicijnen te krijgen want ik mag 90 dagen op vakantie en dan moet ik wel heel veel meenemen en ik denk dat het problemen geeft bij de douane.

Bij voorbaat dank.

Groet,

R.

******

Beste R,

Fentanyl (Durogesic) pleisters zijn in Thailand verkrijgbaar via de arts. Ook de tabletjes oor onder de tong. U moet wel een recept hebben. Neem daarom een recept mee in het Engels plus een medisch verslag waarin staat waarom u deze medicijnen slikt.

Hier de Thaise wetgeving. https:/thaiembassy.se/en/tourism/restricted-medicine/ U moet dus via de ambassade toestemming krijgen om voor 1 maand te importeren. Fentanyl valt onder categorie 2

Daarna moet het via een Thaise arts.

Ik hoop dat het lukt.

Met vriendelijke groet,

Dr. Maarten

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is daarbij van belang dat je de juiste informatie geeft (zie lijstje bovenaan de pagina).


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 8 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website