Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar [email protected] dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Ik woon in Chiang Rai, ik heb diverse ziekenhuizen geprobeerd om Rizatriptan smelttabletten te krijgen voor mijn migraine aanvallen. Overal krijg ik nul op request.

Er is een ander medicatie wat op Sumatriptan lijkt. De artsen vertellen me dat het in Thailand niet te verkrijgen is.

Kunt u mij alstublieft een advies geven, waar ik eventueel een medicatie en welke er overeenkomt met mijn medicatie?

Groet,

S.

*****

Beste S,

Volgens mijn gegevens is Rizatriptan (Maxalt) wel verkrijgbaar in Thailand, maar dat zegt niet zoveel. Heeft u het al via een ziekenhuis geprobeerd?

Als vervanger kan sumatriptan, (Imigran) dienen. Dat is als injectie te krijgen, maar ook als neusdruppel.

Triptanen hebben een aardige historie. Ze werden ontvangen als wondermiddel voor migraine. De eerste was sumatriptan. Daarna volgden vele anderen. Triptanen werken niet bij iedereen, althans niet elk triptaan werkt bij iedereen. Ik heb dat altijd beschouwt als een verkooppraatje. Uit studies blijkt wel dat er kleine verschillen zijn.

Ook Relpax is hier soms te koop. Helaas zijn vele medicijnen niet verkrijgbaar vanwege de corona hysterie, waarvoor alle zieken die geen Covid hebben, moeten wijken.

Met vriendelijke groet,

Dr. Maarten

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website