Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Mijn onregelmatige nachtelijke kuitkrampen werd in Nederland met Inhibin min of meer bestreden. De Thaise apotheker gaf mij quinine als vervanger dat op internet wordt afgeraden bij deze krampen. Hopelijk is het u bekend onder welke naam Inhibin in Thailand wordt afgegeven.

Dank alvast voor uw beantwoording.

Groet,

D.

****

Beste D,

Hydrokinin (inhibin) is family van kinine of quinine. Is niet verkrijgbaar in Thailand voor zover ik kan nagaan.
Quinine is een malariamiddel, dat ook bij kramp lijkt te werken. Bananen (daar zitten kalium en magnesium in) en voldoende vocht helpen soms ook.

Voordat inhibin op de markt kwam, gaf men in NL ook kinine (quinine). Het heeft wat meer bijwerkingen (o.a. hartritmestoornissen) maar voldoet vaak uitstekend. Dat kan overigens ook voorkomen met inhibin.

Quinine zit ook in tonic. Twee glazen tonic (zonder gin) plus enkele bananen, 2 uur voor het slapen, willen ook wel eens effect hebben.

Vriendelijke groet,

Dr. Maarten


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website