Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij voorheen grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s en bijlagen kan je sturen naar [email protected] dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Mijn man slikt al vele jaren Alfuzosine 10 mgr. Desondanks moet hij gedurende het hele etmaal vele malen plassen, ‘s avonds na 18 uur drinkt hij niet meer bang in de nacht naar de wc te moeten.

Binnenkort gaan we in Thailand wonen en hij heeft het plan opgevat om naast Alfuzosine ook Finasteride te nemen. Zoals u weet kun je in Thailand in de grotere apotheken vrijuit medicatie kopen. Aangezien hij verder geen last heeft wilde de huisarts een dergelijke combinatie niet voorschrijven. Mijn man zegt geen zin te hebben in urologisch onderzoek in Thailand.

Is het allemaal wel zo’n goed idee om zelf extra medicatie erbij te nemen?

Dank voor uw antwoord,

Groet,

W.

*****

Beste W,

Finasteride is een middel om de prostaat te verkleinen en Alfuzosine een middel, om de plasbuis te verwijden. De vraag is nu, wat er precies aan de hand is. Plast hij veel, of veelvuldig?

Uw huisarts heeft waarschijnlijk gelijk. De Finasteride zou best eens zinloos kunnen zijn in dit geval, maar om daar meer over te kunnen zeggen zijn er meer gegevens nodig. Bovendien duurt het een half jaar voordat de Finasteride effect zal hebben.

Hier wat informatie over Finasteride. In het algemeen valt het met de bijwerkingen nog wel mee: https://www.healthline.com/health/finasteride-oral-tablet.
Urologisch onderzoek is nergens leuk.

Met vriendelijke groet,

Dr. Maarten

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is daarbij van belang dat je de juiste informatie geeft (zie lijstje bovenaan de pagina).

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website