Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij voorheen grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s en bijlagen kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Ik ben een (gezonde) 65 plusser met rugklachten. Hiervoor neem ik o.a. Contramal retard 200mg en OxiNorm instant 10mg. Wanneer ik erge pijn ervaar doe ik een kuur Matrifen 50mcg/h (ik verknip ze dan wel in 3 of 4).

Kunnen deze pijnstillers zonder problemen meegebracht worden bij een longstay in Thailand en zo ja, onder welke voorwaarden en zo nee, welke alternatieven zijn er ter plaatse te verkrijgen?

Alvast bedankt voor uw antwoord.

Groet,

G.

*****

Beste G,

Zowel Oxinorm (Oxycodone) als Matrifen (Fentanyl) staan op de lijst van Narcotic Drugs categorie 2. Die mag u dus meenemen onder voorwaarden voor maximaal 30 dagen. Zie de volgende link: https://thaiembassy.se/en/tourism/restricted-medicine/

Contramal (Tramadol) staat niet op de lijst, maar wordt wel beschouwd als een opiaat, dat gek genoeg in veel apotheken vrij verkrijgbaar is. De 200 retard waarschijnlijk niet.

Als u ter plaatse de medicijnen wilt verkrijgen, moet dat via een dokter. Neem daarom een recept en een verklaring van uw dokter mee met de reden, waarom u deze opiaten slikt.

Als u wordt gesnapt bij de douane met deze medicijnen zonder de juiste papieren, dan gaat u een vervelende tijd tegemoet.
Afkicken is ook een mogelijkheid, maar zal niet meevallen, omdat het zeer zware opiaten zijn.

Met vriendelijke groet,

Dr. Maarten

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is daarbij van belang dat je de juiste informatie geeft (zie lijstje bovenaan de pagina).


» Laat een reactie achter


Rating: 3.67/5. From 6 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website