Vraag aan huisarts Maarten: Maagzuur en Rennies

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Gezondheid, Huisarts Maarten
Tags: ,
10 januari 2022

Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij voorheen grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s en bijlagen kan je sturen naar [email protected] dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Ik gebruik wellicht al 30 jaar Rennies als maagzuurremmer. Ik woon al 16 jaar in Thailand en vrienden hebben voor mij gedurende al die jaren Rennies voor mij meegenomen uit Nederland. Door de coronasituatie is deze aanvoerlijn gestopt.

Ik ben in de apotheken in Thailand op zoek geweest naar een geschikt alternatief maar ik heb niets anders kunnen vinden dan verschillende geleiachtige maagzuurremmers die niet echt afdoende hielpen.

Kunt u mij adviseren met welk product, vergelijkbaar met Rennies, ik mijn maagzuurprobleem kan verminderen?

Er is sinds kort bij mij PMR geconstateerd en gebruik daarvoor 5 tot 7.5 mg Prednisone per dag en het lijkt of door dit gebruik het maagzuurprobleem is vergroot.

Ik ben 81 jaar ,mijn bloeddruk is 150/80, ik weeg 77 kg, mijn lengte is 175 cm, ik rook niet en gebruik slechts soms een glaasje wij bij de maaltijd. Zeker niet iedere dag.

Hartelijk dank voor uw informatie.

Groet,

J.

*****

Beste J,

Ik raad u aan het eens met Omeprazol 20 mg voor het ontbijt te proberen.

Als u ‘s-nachts ook problemen heeft, zorg dan dat het hoofdeinde van het bed iets hoger is dan het voeteneinde. U kunt dan eventueel ook een extra Omeprazol nemen een half uur voor u gaat slapen

Vriendelijke groet,

Dr. Maarten

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is daarbij van belang dat je de juiste informatie geeft (zie lijstje bovenaan de pagina).

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website