Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Reeds vele jaren neem ik 2 maal daags Lithium carbonate 200 mg. Heb hier altijd voldoende voorraad van maar nu zou ik speciaal naar Belgie moeten omdat ik hier niet zo veel meer van heb.

Mijn vraag is kan ik deze medicatie met DHL laten opsturen en moet hier eventueel een begeleidende doktersverklaring bij? Of nog makkelijker kan ik deze medicatie ook hier krijgen?

Groet,

O.

*****

Beste O,

Lithium Carbonate is hier verkrijgbaar onder de naam Limed. Waarschijnlijk heeft u daar een recept voor nodig van de betreffende specialist, maar dat weet de dokter hier wel.

Het is ook verkrijgbaar onder de volgende namen: Licarb, Lit 300 en Litium Pharmaland.

Voor u begint aan een van de Thaise preparaten is het verstandig uw bloedspiegel te laten meten en dat drie weken later te herhalen.

Als u het het uit België wilt importeren, is een doktersverklaring in het Engels noodzakelijk.

Met vriendelijke groet,

Dr. Maarten


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 5 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website