Vraag aan huisarts Maarten: Last van schimmelnagels

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Gezondheid, Huisarts Maarten
Tags:
14 augustus 2019

Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar [email protected] dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Ik heb last van nagelschimmel, wat kan ik hier het beste tegen doen?

Met dank voor uw goede raad.

Groetjes,

E.

******

Beste E,

Onychomycosis, of nagelschimmel is vaak het gevolg van een achterliggende oorzaak als diabetes, vaatproblemen, gemeenschappelijke douches, op blote voeten lopen enz.

Met nul gegevens is het moeilijk, om een goed advies te geven. Hier een filmpje. https://www.youtube.com/watch?v=wvzMrhxvMXo

Nogmaals wil ik daarom iedereen die een vraag heeft, verzoeken, om zo veel mogelijk gegevens mee te sturen, om mij in staat te stellen een zo goed mogelijk advies te geven. Het bekende rijtje staat elke keer in de aanhef van deze vragenrubriek.

Bedankt voor de foto.

De enige manier, om schimmelnagels goed te behandelen zijn pillen tegen de schimmel, in te nemen gedurende langere tijd. Omdat die pillen bijwerkingen kunnen geven, is het het beste die als puls-therapie in te nemen. Bijvoorbeeld Itraconazol capsules van 100 mg. 2x daags 2 capsules bij of na het eten gedurende 7 dagen. Dan 3 weken niets, 1 week innemen 3 wenen niets en nog een week innemen. Totaal 84 capsules.

Een duidelijk effect kan een jaar op zich laten wachten, afhankelijk van de snelheid van de nagelgroei. Als er na een jaar gezonde nagels zijn, heeft het gewerkt. Helaas is dat niet altijd het geval.

Verder zorgen voor een goede voethygiëne. Zie ook: www.ipfh.org/foot-care-essentials/how-to-practice-good-foot-hygiene

Gelukkig zijn in dit klimaat sokken overbodig. Dat scheelt weer.

Succes,

Dr. Maarten

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website