Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar [email protected] dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.

Let op: De reactiemogelijkheid staat standaard uit om te voorkomen dat er verwarring wordt gezaaid met niet-medisch onderbouwde adviezen door goedwillende lezers.


Beste Maarten,

Ben 75 jaar, weeg 90 kg en 180 cm lang. Woon 12 jaar in Thailand, Chonburi stad. Gebruik bloeddrukverlager captopril 25 mg/2x daags.

Kreeg last van opkomend maagzuur, het kopeind van het bed hoger gezet voor betere nachtrust. Eerst met “Thaise Rennies” -Kremil-s de zaak redelijk onder controle. Nu overgestapt op het door veel gepropageerde Omeprazol 20 mg (1x daags op de nuchtere maag) met goed resultaat.

Mijn vraag: Hoe lang kan/mag/moet ik doorgaan met kuur?

Als stoppen nodig is en de symptomen weer terugkomen, wat dan te doen?

Alvast bedankt.

Groet,
F

*******

Beste F,

Probeer na een maand te stoppen. Kijken wat er gebeurt. Komt het terug gewoon weer beginnen. Eventueel 3 capsules per week.

Laat dan wel de ontlasting testen op heliobacter pylori. dat is een bacterie. Is die test positief, dan zijn daar medicijnen voor. Blijft het probleem bestaan, laat dan een gastroscopie doen. Daarbij wordt in de maag gekeken.

Die gastroscopie kan ook direct. Daarbij kan tegelijkertijd de test op de heliobacter gedaan worden.

Met vriendelijke groet,

Dr. Maarten

 

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website