Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Ik zie soms stukjes in de ontlasting die lijken op lintworm of heel soms kleine witte korreltjes in het ondergoed. Ik ben er niet zeker van. Kan ik zonder onderzoek Niclosamide of iets dergelijks nemen of is dat niet verstandig?

Ik lees ook op internet dat met name de varkenslintworm zich door het lichaam verplaatsen kan en gevaarlijk kan worden en welk gevaar is dat dan? Hoe is dat vast te stellen? Ik ervaar geen problemen, geen krachtverlies, geen ontlasting problemen.

Medicijnen: wafarin 3 mg, 79 jaar, 82 kg, 189 cm, 125/80 bloeddruk.

Graag uw advies.

Groet,

K.

******

Beste K,

Breng je zo vers mogelijke, liefst nog warme, ontlasting naar een laboratorium. Daar kunnen ze vaststellen, of je parasieten hebt.
De varkenslintworm (Taenia solium) kan inderdaad gevaarlijk zijn. De cysten kunnen overal in het lichaam terechtkomen, waar ze door de ruimte die ze innemen problemen kunnen geven.

Als ze barsten kan er een zeer ernstige allergische reactie optreden.

Voor varkenslintworm is Praziquantel het aangewezen middel. Omdat u het niet zeker weet, is onderzoek een betere optie.

Met vriendelijke groet,

Dr. Maarten


» Laat een reactie achter


Rating: 4.86/5. From 7 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website